De ce ANI nu face nimic? Pentru că şeful instituţiei e plătit cu „doar” 9.734 lei/lună!

Agenţia Naţională de Integritate (ANI – site-ul oficial e integritate.eu) este o instituţie care în ultimii ani nu a făcut mai nimic. A găsit nişte consilieri comunali şi câţiva medici în incompatibilitate… şi cam atât.

Eu am o sesizare legată de averea unui consilier ieşean transmisă pe 22 noiembrie 2019. Au trecut 7 luni… şi ce dacă?! Am insistat cu nişte mailuri… NIMIC! Nu mai zic că am o altă petiţie din martie 2014. M-am resemnat, s-a prescris!

M-am gândit şi eu aşa: poate oamenii ăia sunt prost plătiţi şi din acest motiv li se rupe de astfel de petiţii! Astăzi vă prezint, conform declaraţiei de avere din mai 2020, veniturile realizate de şeful ANI, Florin-Ionel MOISE, în anul 2019.

Agenţia Naţională de Integritate nu are preşedinte… de mai multă vreme. Nu ştiu de ce, probabil nu s-a găsit niciun politruc care să accepte această funcţie. Suprinzător!

În schimb, ANI are un vicepreşedinte, care se numeşte Florin-Ionel MOISE (foto). El e acum „boss-ul” de la ANI. 

Anul trecut (2019) a fost remunerat – de la ANI – cu 116.807 lei, adică „nici măcar” 10.000 lei pe lună, ci „doar” 9.734 lei/lună. La banii ăştia, mai ales că are şi credite de 573.800 lei („principalul”, fără dobânzi)… noi vrem să facă şi treabă?!

Apropo de „treaba” făcută de ANI: aşa sună un răspuns primit relativ recent de la această instituţie:

Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată la Agenţia Naţională de Integritate (în ianuarie 2020 – n.r.), vă comunicăm că lucrarea a fost clasată în temeiul art.13 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei”, astfel încât sancţiunea nedeclarării cuantumului venitului realizat de către persoanele în cauză, nu mai poate fi aplicată

În speţa respectivă, am reclamat pe 21 noiembrie 2019 lipsa declaraţiilor de avere de pe site-ul unei societăţi de stat, data limită de depunere/publicare fiind 15 iunie 2020. Trecuseră doar 5 luni şi o săptămână! Ne mai punem acuma pentru 3 săptămâni?! (sursa foto: facebook.com/AcademiaTM)

DOCUMENT ATAŞAT:
Florin-Ionel MOISE (vicepreşedinte ANI) – declaraţie de avere (mai 2020)