De cel puţin 6 luni, PROTECŢIA CONSUMATORILOR (Comisariatul Nord-Est) figurează cu datorii la stat de peste un sfert de milion de lei, stopaj la sursă de minim 80%. Instituţia a precizat pentru SUPERVIZOR.ro că nu are nici o datorie, iar prezenţa eronată pe „lista ruşinii” se datorează… „profesioniştilor” de la ANAF!

În luna noiembrie 2022, am semnalat faptul că pe lista datornicilor la stat (valabilă la 30 septembrie 2022) apărea Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iaşi), „entitate cu personalitate juridică, ce funcţionează în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, are grupează judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui, cu sediul în municipiul Iaşi” – detalii AICI.

Conform site-ului ANAF, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iaşi) înregistra la data de 30 septembrie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 253.333 lei.

După 6 luni, suma a crescut cu peste 100.000 lei, a ajuns la 358.946 lei, iar stopajul la sursă depăşeşte 80% din restanţele fiscale şi include o componentă „penală” semnificativă (dacă nu chiar integrală) – AICI.

Am solicitat lămuriri de la „datornic”, iar Comisarul Şef Monica Diana PINTILIE susţine că instituţia pe care o conduce «nu are nici o datorie în ceea ce priveşte obligaţiile la bugetele de stat şi nici în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale funcţionarilor».

Mai mult, Monica Diana PINTILIE a precizat că suma de 358.946 lei apare «în mod eronat» pe site… iar meritul este exclusiv al „profesioniştilor” de la ANAF!

CITIȚI ȘI:
Profesioniştii din instituţii! ASC POLI-UNIREA IAŞI a fost radiată în noiembrie 2013… dar Fiscul încă nu a aflat; asociaţia apare pe site-ul ANAF cu datorii (la 31 martie 2022) de 11,36 milioane lei