Deţinută 3 ani de Dorian BIORA (poliţist?), trecută un an pe la Adrian Constantin COJOCARIU (din Flămânzi), societatea DORIAN & FRIENDS a ajuns la profesoara (din Cugir) Alina-Teodora LULUŞAN când era deja înglodată în datorii la stat; lichidatorul judiciar FALIMVEST reclamă dispariţia lichidităţilor de peste 400.000 lei, dar nu are curaj să nominalizeze vreun vinovat!

Alina-Teodora LULUŞAN este mama lui Adrian LULUŞAN, ţeparul cu afacerea DOLCESA (AICI)… şi profesor învăţământ primar la Liceul Tehnologic „Ion Creanga”, singurul liceu din această localitate.

La începutul acestui an (2023), a cesionat/preluat BELLUS PANDAM SRL (CUI/CIF: 43069692), societate care ulterior a intrat în faliment (detalii AICI) şi am considerat această implicare ca fiind „o mână de ajutor” acordată odraslei… numai că situaţia devine din ce în ce mai dubioasă.

În iunie şi iulie 2023, prin două tranzacţii (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), Alina-Teodora LULUŞAN a preluat DORIAN & FRIENDS SRL (CUI/CIF: 40805603), firmă înfiinţată în martie 2019 de Dorian BIORA, cu sediul social într-un sat din judeţul Timiş… dar care a ajuns în posesia lui Adrian Constantin COJOCARIU (născut în Cugir, dar cu domiciliul actual în Flămânzi, judeţul Botoşani) pe 1 august 2022 (tot prin două tranzacţii, prima în mai 2022!).

DORIAN & FRIENDS SRL a fost publicată prima dată pe „lista ruşinii” la raportarea aferentă datei de 31 decembrie 2022, dar valoarea mare a datoriilor – 432.906 lei şi a accesoriilor sugerează că au o vechime mare şi provin din vremea lui Dorian BIORA.

O altă ciudăţenie este reprezentată de datele din bilanţul public pentru 2022, care arată că DORIAN & FRIENDS SRL a încheiat anul trecut cu 417.025 lei în casă şi conturi la bănci şi datorii totale de 166.672 lei… în condiţiile în care doar cele la stat erau de peste 400.000 lei!

Între timp, au mai fost recalculate accesoriile, astfel că valoarea restanţelor fiscale a ajuns la 455.634 lei (la 30 septembrie 2023, la fel ca la 30 iunie 2023), cu menţiunea că ultima modificare în acte a patronului a fost completată de mutarea sediului social în Curtici.

După numai 3 luni de la preluare, Alina-Teodora LULUŞAN depune cerere de intrare în faliment, iar aceasta este admisă de Tribunalul Timiş, demn de semnalat fiind faptul că, de data aceasta, instanţa bănăţeană chiar avea competenţă teritorială pentru judecarea cauzei, nu cum s-a întâmplat în cazul BELLUS PANDAM SRL.

La propunerea debitoarei, lichidator judiciar provizoriu este desemnat „practicianul familiei”, adică FALIMVEST SPRL, care observă lichidităţile de 417.025 lei din bilanţ şi precizează că «suma nu a fost niciodată justificată şi este nepredată»… dar, în Raportul privind cauzele insolvenţei, nu menţionează persoanele vinovate de intrarea în incapacitate de plată, aşa cum ar fi normal… şi cum scrie la lege!

Ţinând cont de faptul că datoriile la stat sunt cel puţin din decembrie 2022, rezultă că nu este „meritul” profesoarei din Cugir şi rămâne o enigmă de ce a fost nevoie de a doua cesiune din moment ce dosarul se judecă la Tribunalul Timiş, iar Alina-Teodora LULUŞAN nu prea are cum să fie găsită vinovată de falimentarea firmei.

Interesant este şi faptul că singurul timişorean Dorian BIORA identificat de Google este… un poliţist. Şi ar fi foarte grav dacă nu e doar o coincidenţă de nume, pentru că legea interzice poliţiştilor să facă afaceri.

La ora actuală, procedura de faliment este încă în perioada de înscriere la masa credală (termenul limită este 8 decembrie 2023), iar unul dintre creditori este BANCA TRANSILVANIA (conform portalului instanţelor de judecată). Următorul termen de judecată în Dosarul nr.4818/30/2023 este programat pe 29 februarie 2023.

DORIAN & FRIENDS SRL nu este singura firmă preluată (în acte) de Alina-Teodora LULUŞAN, dar despre UMBRELLA INK SRL (CUI/CIF: 42868209)… vorbim cu altă ocazie, că nu are nicio lună de când a intrat în faliment.

CITIŢI ŞI:
BELLUS PANDAM: După ce a propus închiderea procedurii, considerând că nu există niciun vinovat pentru faliment, lichidatorul judiciar FALIMVEST a depus cerere de atragere a răspunderii împotriva lui Adrian LULUŞAN… individ care oficial nu a avut nicio calitate în firmă; patroana din acte, profesoara Alina-Teodora LULUŞAN din Curtici, a mai bifat recent falimentele DORIAN & FRIENDS şi UMBRELLA INK… societăţi trecute pe numele ei în urmă cu câteva luni! (document ataşat)