Dezastru la INTERAMAL: firma s-a cerut în insolvenţă după ce… l-a împrumutat pe ADRIAN CĂRPUŞOR cu 3,76 milioane lei; lipsesc ambalaje şi active de 9,47 milioane lei

Interamal-ww
INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL Roman
(CUI: 5554929) a intrat în insolvenţă (la propria cerere) pe 28 octombrie 2015, iar administratorul judiciar desemnat, MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL (Teodor RÂPAŞ GOIAN), a manifestat iniţial o bunăvoinţă dubioasă faţă de debitoare. Astfel, în prima fază, practicianul a respins parţial o creanţă importantă a creditorului HEINEKEN ROMÂNIA SA (9,50 milioane lei) şi nu a găsit mai nimic în neregulă, prezentând un raport al cauzelor favorabil firmei romaşcane. Mai mult, a recomandat „depunerea unui eventual plan de reorganizare a activităţii debitorului de către administratorul special desemnat, d-nul. Paraschiv Claudiu-Dan”.

După un timp, „s-a rupt lanţul de iubire” între debitoare şi administratorul judiciar, astfel că, în septembrie 2016, Teodor RÂPAŞ GOIAN a venit cu o completare la raportul menţionat, document care demonstrează o devalizare cel puţin parţial premeditată a societăţii, care reiese în principal din următoarele trei concluzii:

  • Administratorul statutar, care are şi calitatea de asociat unic, a dispus acordarea către terţul persoană fizică CĂRPUŞOR Adrian a sumei totale de 3.760.072 lei, cu titlu de împrumut, în mod succesiv, timp de zece luni de zile, iar imediat acordării ultimei tranşe din acest împrumut a înregistrat la Tribunalul Neamţ cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă;
  • Gestionarea necorespunzătoare a activelor societăţii şi lipsa unor active din categoriile Echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru), Mijloace de transport, Mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecţie şi Obiecte de inventar, a căror valoare de inventar este de 327.149 lei;
  • Lipsa informaţiilor privind existenţa şi amplasamentul stocurilor de ambalaje aflate la terţi, a căror valoare de inventar este de 9.143.078 lei.

Şi masa credală a suferit modificări importante în anul de insolvenţă scurs deja. Dacă tabelul preliminar al creanţelor indica datorii totale de 25.446.626,72 lei, tabelul definitiv ridică nivelul restanţelor financiare la 36.045.782,62 lei, creştere cauzată de admiterea creanţei HEINEKEN ROMÂNIA SA şi de „indexarea” creanţei ANAF, care a urcat la 1,51 milioane lei (de la 446.267 lei).

interamal-group-distribution-15-ani-2015-w

Pe 30 iunie 2016, administratorul special Dan Claudiu PARASCHIV (53 de ani) a depus un plan de reorganizare din care reieşea că vor primi 100% din creanţe creditorii garantaţi şi bugetari, în timp ce chirografarii nu vor primi nimic. Mai mult, PARASCHIV atrăgea atenţia că, în cazul falimentului, garantaţii şi bugetarii nu îşi vor recupera decât aproximativ 30% din sumele revendicate.

Această „ameninţare” a patronului din acte nu a impresionat creditorii, aşa că garantatul OTP BANK şi chirografarul (majoritar în categorie) HEINEKEN ROMÂNIA SA nu au aprobat planul de reorganizare, motiv pentru care administratorul judiciar a solicitat şi judecătorul sindic Maria ATUDOSIEI de la Tribunalul Nemaţ – magistrat remunerat anul trecut cu 212.248 lei – a acceptat trecerea la faliment (prin procedura generală). Debitoarea mai are câteva zile la dispoziţie pentru atacarea sentinţei cu apel, dar un astfel de demers nu are şanse de reuşită, creditorii – cu excepţia Fiscului, care a aprobat planul – fiind decişi să stopeze jaful de la INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL, chiar dacă asta înseamnă înmormântarea societăţii.

Chiar dacă, de obicei, un faliment nu este o procedură prea spectaculoasă (decât dacă se mânăresc licitaţiile pentru vânzarea activelor), acesta merită urmărit în continuare, atât pentru a vedea dacă şi cum se vor recupera banii de la Adrian CĂRPUŞOR – frate al unui fost primar al municipiului Roman şi „President – alături cu dumneavoastră din 1994„, conform site-ului interamal.ro (acum nefuncţional) -, cât şi pentru a afla dacă Dan Claudiu PARASCHIV va spune cine a fost administratorul/patronul „de facto” al societăţii sau va lua totul asupra sa, inclusiv perspectiva unui sejur la Beciul Domnesc! (sursa foto: interamal.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL – tabel definitiv al creanţelor

CITIŢI ŞI:
INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION: creditorul HEINEKEN se războieşte cu administratorul judiciar pentru 9,5 milioane lei; la Adunarea Creditorilor, propunerile OTP BANK au fost aprobate în unanimitate… de OTP BANK!

INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION: cecuri fără acoperire + restanţe la credit = insolvenţă