DOLY-COM: Fiscul şi-a propus să îngroape cea mai mare unitate de abatorizare de bovine şi cabaline

abator

Înfiinţată în 1997, societatea DOLY-COM SRL Botoşani (CUI: 9194636) se prezintă pe site-ul propriu drept „cea mai mare unitate de abatorizare de bovine şi cabaline din România şi unul dintre cei mai mari ambalatori de carne proaspătă din ţară. Abatorul de la Roma (Botoşani) are o capacitate de 60.000 de capete pe an„.

Bilanţurile ultimilor ani arată că activitatea a fost profitabilă, anul trecut remarcându-se printr-o creştere a cifrei de afaceri cu peste 20 milioane lei (faţă de 2013), care a ajuns la 142,14 milioane lei, şi o scădere a totalului datoriilor cu aproape 10%, acesta coborând la 40,69 milioane lei, cel mai scăzut nivel din ultimii 8 ani.

DOLY-COM-10-ani-600

Firma deţinută de Iulian CĂZĂCUŢ şi Doina CĂZĂCUŢ – deţinătoare a mărcilor „Carphatian Beef”, „Kravys”, „Chef de Grill”, „Chef de Gătit” şi „Ospăţ vănătoresc” – a avut parte de un control de fond al Fiscului, care a constatat că DOLY-COM SRL a înregistrat în evidenţa contabilă TVA deductibilă de peste 40 milioane de lei fără a avea documente justificative. Calculând tot felul de majorări şi penalităţi, finanţiştii au ajuns la concluzia că societatea botoşăneană trebuie să acite la bugetul de stat suma de 99 milioane lei.

Pentru că nu poate plăti o asemenea sumă, care reprezintă 70% din cifra de afaceri, şi pentru a evita eventualele măsuri de executare silită, DOLY-COM SRL s-a cerut în insolvenţă, cererea fiind acceptată de tribunalul Botoşani pe 22 octombrie 2015 (Dosar 2394/40/2015). Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul în insolvenţă MGA INSOLVENCY SPRL, iar termenul limită pentru depunerea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 7 decembrie 2015.

Prima sedinţă a Adunării Creditorilor va avea loc la data 4 ianuarie 2016, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar (Suceava, bd.1 Decembrie 1918 nr.10, et.3, camera 6), iar următorul termen de judecată este programat pe 11 februarie 2015. Dacă administratorul judiciar nu găseşte un motiv pentru a declara creanţa Fiscului ca fiind fără drept de vot, finanţiştii sunt cei care vor decide dacă firma intră în reorganizare sau în faliment. După „răutatea” pe care au etalat-o în relaţia cu această firmă în ultima perioadă, se pare că există cineva nemulţumit de DOLY-COM… sau poate doar de asociaţii actuali! (foto: kravys.eu)