După 11 luni de la depunerea cererii iniţiale, Tribunalul Neamţ a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă a debitoarei SONIC MEDIA SRL Piatra Neamţ (CUI: 12847786), administrator judiciar fiind numit practicianul în insolvenţă ALFA & OMEGA INSOLV IPURL Iaşi. Termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 27 noiembrie 2015, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor este programată pe 22 decembrie 2015, ora 12:00, la biroul administratorului judiciar din Iaşi, str.Sf.Lazăr nr.4, bl. Peneş Curcanu, tr.5, et.1, cabinet nr.13.
RCS&RDS SA a fost creditorul care „a aruncat mănuşa”, dar până când instanţa nemţeană s-a îndurat să deschidă procedura au mai apărut alţi 3 creditori cu cereri similare: SPECIAL MEDIA EVENTS SRL Bucureşti, GRUP IRIS COM SRL Piatra Neamţ (firmă în insolvenţă) şi persoana fizică Dumitru CRAIU.
Ocupându-se oficial cu prestarea serviciilor de reprezentare media (cod CAEN 7312), SONIC MEDIA SRL este cunoscută chiar la nivel naţional din două motive:
- a aparţinut copiilor lui Gheorghe ŞTEFAN (Pinalti)
- a deţinut licenţa pentru postul Giga TV
Astfel, până în 2010, asociaţi ai firmei erau odraslele lui Pinalti, Giorgiana ŞTEFAN (38 de ani) – 80% şi Gabriel ŞTEFAN (34 de ani) – 20%. La 28 mai 2010, cei doi îi cesionează lui Alexandru-Ioan BĂNIA (30 de ani) toate părţile sociale pe care le deţin şi se retrag din societate. Tot în 2010, la 1 august, SONIC MEDIA şi-a deschis un sediu secundar în Bucureşti, în Piaţa Presei Libere, nr.1, parter, corp C1, după ce la începutul lunii mai a aceluiaşi an a obţinut, cu unanimitate de voturi, licenţa de la CNA pentru postul GiGa TV, nume care vine de la GI-orgiana şi GA-briel.
Pe 17 septembrie 2013, CNA a anunţat retragerea licenţei audiovizuale pentru postul GiGa TV, măsură contestată şi anulată ulterior, spre surprinderea tuturor jucătorilor din audiovizual. Această „reacordare” a licenţei a intrat în vizorul DNA, care a instrumentat aşa-zisul Dosar GiGa, soldat cu trimiterea în judecată a acuzaţilor Laura GEORGESCU, Narcisa IORGA, Viorel HREBENCIUC şi Gheorghe ŞTEFAN.
SONIC MEDIA SRL a mai beneficiat de atenţia DNA şi cu altă ocazie, de data aceasta fără GiGa TV. Astfel, pe 23 decembrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa trimiterea în judecată a inculpatului Gheorghe ŞTEFAN şi a mai multor persoane juridice, printre care şi SONIC MEDIA SRL, acestea fiind acuzate de de „complicitate la spălarea banilor”. Mai exact, SONIC MEDIA SRL şi celelalte firme acuzate au fost utilizate pentru scoaterea din STRONG MONTAJ SA a sumei de un milion de euro.
Chiar dacă a intrat în insolvenţă abia acum, SONIC MEDIA SRL nu a mai desfăşurat activitate cel puţin din 2014, an pentru care a raportat venituri de 2.002 lei… şi cheltuieli de 2,2 milioane lei. Interesant este faptul că, la finalul anului trecut, societatea figura cu creanţe de 2.834.675 lei, care aveau peste un an vechime din moment ce în 2014 nu au fost înregistrate venituri. Şi chiar dacă aceste creanţe ar fi recuperate, ceea ce e greu de grezut, nu acoperă nici măcar o treime din datorii, care se ridică la peste 9,5 milioane lei (la 31 decembrie 2014).
Administratorul judiciar a publicat deja un raport de activitate, prin care anunţă, printre altele, că solicită un onorariu fix de 3.700 lei/lună, plus 5% din recuperări creanţe şi vânzări bunuri – onorariu de succes. Fiind un raport preliminar, nu conţine cine ştie ce informaţii interesante, cu excepţia uneia: cu puţin timp înainte de intrarea în insolvenţă, funcţia de administrator a fost preluată de Alexandru-Ioan BĂNIA. Anterior această funcţie a fost deţinută de George Norocel HARABAGIU.
Următorul termen de judecată în Dosarul 3173/103/2014 este pe 26 ianuarie 2016 („ziua lui nea Nicu”!), când probabil se va decide trecerea la faliment. Dar până atunci aştept cu nerăbdare tabelul creditorilor, să văd cu cât a sponsorizat „mogulul” BĂNIA firma pe care oficial o deţine de peste 5 ani! (foto: reportervirtual.ro)