DUMITRU OPREA are o pensie anuală de 104.254 lei… şi economii de 2,5 milioane lei; ca orice pensionar din ţara asta!

0

Dumitru OPREA (foto) este parlamentar de Iaşi. Plăteşte nişte texte publicitare (jenante) în anumite publicaţii şi aşa arată că încă e viu.

Nu citeşte nimeni comunicatele plătite de el. Nici măcar cei care le postează (le-ar corecta dacă le-ar citi!)… cel mai recent se referea la „protejarea Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării!” (nu dau link, asta ar fi culmea!). A rezolvat toate problemele ieşenilor (care l-au votat) şi acum se ocupă de Delta Dunării!

Pentru cei care nu ştiu, Dumitru OPREA a fost rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (poziţie ocupată acum de sinistrul Tudorel TOADER) şi legenda spune că a obţinut această funcţie pentru că, în calitate de decan, a ameninţat că retrage Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEEA) din UAIC dacă nu e ales… FEEA fiind cea mai productivă (ca bani) facultate din Universitatea ieşeană. Să zicem că a fost doar o legendă!

Anul trecut (2019), conform delaraţiei de avere din iunie 2020, Dumitru OPREA (67 de ani) a încasat 137.256 lei de la Parlamentul României, adică o medie de 11.438 lei/lună, o pensie de 104.254 lei (8.688 lei/lună) şi, pentru că timpul i-a permis (că oricum la Parlament nu face nimic), 78.616 lei de la UAIC. Eu nu am auzit de niciun student care să fi avut cursuri/seminarii/doctorat cu profesorul Dumitru OPREA, dar probabil nu cunosc eu foarte mulţi studenţi.

Deţine titluri de stat în valoare de peste 200.000 de dolari americani (USD) şi în moneda noastră de 775.000 lei, plus alte economii (depozite şi fonduri de investiţii) de undeva la peste un milion de lei. Adică un total de mult peste 2,5 milioane lei. Ca orice pensionar (fost) profesor universitar din ţara asta! (sursa foto: facebook.com/dumitru.oprea)

DOCUMENT ATAŞAT:
DUMITRU OPREA – declaraţie de avere (2020)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.