ECO MAR PELET: Cerere de atragere a răspunderii împotriva foştilor administratori AGHEORGHIESEI şi MARCIUC; Bogdan-Alexandru MARCIUC este la al doilea faliment ECO MAR

Declarat INSOLVABIL de către Fisc încă de la finalul anului 2021, agentul economic ECO MAR PELET SRL Lunca Cetăţuii (CUI/CIF: 32002158) a intrat în faliment abia pe 27 ianuarie 2023, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de 297.267 lei şi un singur creditor – AJFP Iaşi.

Conform site-ului ANAF, firma ieşeană apare pe „lista ruşinii” începând cu anul 2018, iar datoriile la stat includ o componentă semnificativă (poate chiar majoritară) de stopaj la sursă.

Lichidatorul judiciar MARKA’S IPURL a efectuat o analiză inutilă a indicatorilor financiari din 2017 şi 2018 (ultimele bilanţuri depuse) şi, deşi nu a intrat în posesia actelor contabile, a concluzionat că „insolvenţa se datorează în principal unor factori de natură externă societăţii” şi a mai susținut că „nu deţine probe în vederea susţinerii unei acţiuni privind antrenarea răspunderii”!

Aşa cum e şi normal, Fiscul nu a ţinut cont de părerea aşa-zisului specialist în insolvenţe şi a depus cerere de atragere a răspunderii împotriva foştilor administratori Dragoş Bogdan AGHEORGHIESEI şi Bogdan-Alexandru MARCIUC (foto)… în condiţiile în care AGHEORGHIESEI a deţinut această funcţie doar în perioada octombrie 2016 – aprilie 2017.

În ceea ce îl priveşte pe Bogdan-Alexandru MARCIUC, demn de semnalat este faptul că acesta mai are în palmares un faliment, al firmei ECO MAR PRODUCT SRL Luceni/Victoria (CUI/CIF: 24043106)… o ţeapă finală de 258.026,82 lei, partea Fiscului fiind de 241.376 lei. (sursa foto: facebook.com/bmarciuc)