Încă o realizare MURARU/PETRUŞCĂ: Sentinţă de atragere a răspunderii şi pentru mama DIDICA… găsită vinovată în cazul falimentului PRO ASIG-ASISTENT ÎN BROKERAJ; fiica a fost „condamnată” pentru ţeapa DIRTY DIANA

PRO ASIG-ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL Iaşi (CUI/CIF: 24746963) a intrat în insolvenţă pe 23 iunie 2022, la cererea Fiscului, care a invocat o creanţă (teoretic garantată) de 70.937 lei. Tabelul definitiv prezintă o masă credală de 79.572 lei (un singur creditor – AJFP Iaşi), dar administratorul judiciar CII MORARU LAURA-CLAUDIA susţine – în Raportul final – că Fiscul ar deţine o creanţă de 333.857 lei!

Societatea PRO ASIG-ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL a fost înfiinţată în noiembrie 2008 sub numele PRO ASIG AGENT DE ASIGURĂRI SRL, de Diana-Elena MURARU (ulterior PETRUŞCĂ), iar în 2011 a fost preluată (în acte) de Didica MURARU. Transferul s-a făcut în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), probabil pentru că agentul economic înregistra datorii la stat la momentul respectiv.

În condiţiile în care Didica MURARU nu a avut acreditări/atestat pentru „activități ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări”, este de presupus că tot Diana-Elena MURARU a fost administrator al firmei. Cert este că ultimul bilanţ depus este pentru 2016, an încheiat cu datorii de 20.375 lei şi active circulante de 405.582 lei, din care 373.056 lei în casă şi conturi la bănci. Totuşi, site-ul ANAF susţine că PRO ASIG-ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL a încheiat anul 2016 cu datorii la stat de 26.598 lei.

În cadrul procedurii de insolvență, debitoarea nu a depus niciun act şi nu a luat legătura cu administratorul judiciar. Deşi nedepunerea documentelor contabile este „taxată” de unii practicieni cu plângere penală, deşi a remarcat lichidităţile din ultimul bilanţ şi e clar că banii au fost folosiţi în interes propriu (furaţi, mai corect) de cineva din firmă, aşa-zisul specialist în insolvenţe CII MORARU LAURA-CLAUDIA «nu poate indica persoanele cărora le-ar fi imputabilă stare societăţii şi nici angajarea răspunderii patrimoniale a societăţii».

Pentru că e obligaţie de serviciu, AJFP Iaşi a formulat cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale… dar numai pentru Didica MURARU, neexistând niciun fel de verificare a istoricului firmei. Dosarul asociat nr.1773/99/2022/a1 a fost înregistrat pe 5 decembrie 2022 şi a fost soluţionat chiar repede, decizia din 28 aprilie 2023 fiind următoarea:

Stabileşte răspunderea personală a pârâtei MURARU Didica pentru pasivul debitoarei falite PRO ASIG – ASISTENT IN BROKERAJ SRL, în sensul că obligă pârâta să acopere pasivul rămas neacoperit al debitoarei, în cuantum de 79.572 lei

Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”. (sursa foto: facebook.com/pro.asig.5)

CITIŢI ŞI:
PRO ASIG: Prima ţeapă trasă de brokerul MURARU/PETRUŞCĂ depăşeşte 1,3 milioane lei; procedura de faliment a durat mai mult de 4 ani… şi s-a recuperat suma de 125 lei

Diana Elena PETRUŞCĂ: Sentinţă de atragere a răspunderii pe o firmă… şi profit de 97% pe alta (broker de asigurări)