Elevii de la „Ion Simionescu” au şansa să înveţe cum pot ţepui Fiscul, angajaţii, bugetul local şi CFR de la profesoara Liliana MOSCU, iar angajaţii Primăriei PRISĂCANI de la viceprimarul Ioan MOSCU; cei doi au băgat direct în faliment societatea ATLANTYS, demonstrând astfel că nici nu s-au gândit vreodată să achite datoriile

În noul an şcolar care va începe pe 11 septembrie 2023, elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi vor avea ocazia să înveţe cum pot ţepui Fiscul, angajaţii (prin stopaj la sursă), bugetul local şi o companie de stat… de la o persoană cu experienţă în domeniu, de la profesoara (de educaţie civică!) Liliana MOSCU (foto).

Această individă şi soţul Ioan MOSCU (foto), viceprimar al comunei ieşene PRISĂCANI, au reuşit „performanţa” menţionată prin intermediul societăţii ATLANTYS SRL Moreni/Prisăcani (CUI/CIF: 1967574), pe care au băgat-o direct în faliment, demers care arată foarte clar că nu au avut nici cea mai mică intenţie de a-şi achita datoriile.

Deschiderea procedurii de faliment s-a înregistrat pe 30 iunie 2023 (deşi judecătorii erau, ca şi acum, într-un soi de grevă), iar tabelul preliminar prezintă o masă credală de 150.543,35 lei şi 3 creditori: AJFP Iaşi – 118.609 lei, DGEFPL (Primăria Iaşi) – 3.992 lei şi CN CFR SA – 27.942,35 lei.

Masa credală este surprinzător de mică ţinând cont de bilanţurile publice, care arată că ATLANTYS SRL a încheiat anul 2022 (şi anteriorii) cu datorii totale de peste 500.000 lei. Diferenţa foarte mare între cele două valori arată că ori unii creditori nu s-au mai înscris la masa credală, realizând că nu vor recupera nimic, ori în contabilitatea agentului economic au fost înregistrate facturi fictive.

Lichidatorul judiciar provizoriu BB & A INSOLVENZPRAXIS SPRL, practicianul propus de debitoare, îi plânge de milă societăţii şi nu vede că, de fapt, afacerea a fost mutată pe o altă firmă. Desigur, concluzia aşa-zisului specialist în insolvenţe este că „nu sunt întrunite condiţiile pentru atragerea răspunderii administratorului societăţii debitoarei”… şi nu observă nici faptul că datoriile la stat conţin o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică BANI FURAŢI DE LA ANGAJAŢI.

La ora actuală, Liliana MOSCU şi Ioan MOSCU mai sunt implicaţi în ATLANTYS MOLY SRL (CUI/CIF: 24961511), EDU AKTUAL SRL (CUI/CIF: 41676396) şi MSC ECO SRL (CUI/CIF: 41397138), toate cu sediul în Moreni/Prisăcani, şi se laudă pe net cu un „atelier confecţii metalice”.

Conform declaraţiei de avere din mai 2023, viceprimarul Ioan MOSCU a fost remunerat anul trecut (2022) cu 62.400 lei, adică o medie de 5.200 lei/lună, iar soţia Liliana MOSCU a încasat 46.800 lei (3.900 lei/lună). (sursa foto: facebook.com/imoscu)