Faliment dubios la vânzătorii de anvelope AVRAM şi GHIŢĂ; activitatea de pe anvelopex.ro s-a mutat pe mobauto.ro

Madnik_Auto-ww

Nicolae Iancu AVRAM (42 de ani) şi Mădălin Cornel GHIŢĂ (34 de ani) sunt doi sibieni născuţi în aceeaşi zi a lunii martie, dar la distanţă de câţiva ani, care în mai 2010 au înfiinţat MADNIK AUTO SRL Sibiu (CUI: 26950101), societate care se ocupă, în principal, de comerţul cu anvelope. Această activitate o desfăşoară prin intermediu-ul mai multor magazine online, cum ar fi: madnik.ro, anvelopex.ro, anvelopexconstanta.ro, anvelope-bucuresti.ro. Faptul că aceste site-uri nu respectă legislaţia privind comerţul online şi au fost promovate „la greu” prin spam nu mai reprezintă decât detalii nesemnificative la ora actuală.

 Deşi a raportat doar profituri simbolice, firma lui AVRAM ŞI GHIŢĂ a înregistrat vânzări importante, în 2014 ajungând la o cifră de afaceri de 6,16 milioane lei, performanţă obţinută cu numai 9 anagajaţi. La sfârşitul anului 2014, datoriile se ridicau la 2,12 milioane lei, în timp ce creanţele erau de 442.529 lei, stocurile valorau 770.046 lei, iar în casă şi conturi figura suma de 449.613 lei. În ceea ce priveşte suma din casă şi conturi, aceasta a crescut de la an la an, ceea ce sugerează că, de fapt, banii respectivi figurau numai în acte.

MADNIK-AUTO-5-ani-600

Deşi în 2015 nu au fost înregistrate procese sau incidente de plată care să prevestească o situaţie financiară dificilă, MADNIK AUTO SRL solicită aplicarea Legii 85/2014 pe 22 ianuarie 2016, cererea fiind acceptată (pe 8 februarie 2016) de judecătorul sindic Andreia Laura STĂNESE de la Tribunalul Sibiu, care dispune deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă (Dosar nr. 184/85/2016).

 După ce s-a cerut în insolvenţă, vânzătorul de anvelope a refuzat pe bandă rulantă biletele la ordin emise în favoarea partenerilor de afaceri, în două luni reuşind să contabilizeze 77 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 545.205,19 lei.

MADNIK-AUTO-incidente-600

În cadrul procedurii de faliment, la cerererea debitoarei, practicianul APEX EURO INSOLV SPRL Sibiu (Constantin TĂTARU) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, cu un onorariu de 800 lei/lună. Acest individ pare a fi hotărât să susţină ţeapa trasă de Nicolae Iancu AVRAM şi Mădălin Cornel GHIŢĂ, el făcând tot posibilul ca potenţialii creditori să nu afle de deschiderea procedurii.

 Astfel, deşi instanţele de judecată pun în vedere practicienilor în insolvenţă să publice notificările privind deschidrea procedurii cu minim 10 zile înainte de termenul de înscriere la masa credală, APEX EURO INSOLV SPRL a publicat acest document pe 22 martie 2016, în condiţiile în care termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţelă era 24 martie 2016. Notificarea nu menţionează numărul corect al dosarului şi nu precizează nicăieri că este vorba de faliment, ci chiar lasă să se înţeleagă că este vorba doar de insolvenţă, fiind numită notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă.

 Şi pentru ca „jegoşenia” să fie completă, Constantin TĂTARU a notificat Registrul Comerţului asupra deschiderii procedurii de faliment abia pe 25 martie 2016, adică exact după expirarea perioadei de înscriere la masa credală.

 Faptul că falimentul MADNIK AUTO SRL a fost cel puţin anticipat dacă nu chiar premeditat este dovedit şi de faptul că AVRAM şi GHIŢĂ au înfiinţat firme „de rezervă” încă de anul trecut. Astfel, Nicolae Iancu AVRAM a înregistrat (în iunie 2015) BIBACO TOTAL SRL (CUI: 34627382), societate cu sediul social în Sibiu, str.Blănarilor, bl.4, sc.B, et.2, ap.15, obiectul principal de activitate fiind intermedieri în comerţul cu produse diverse. Firma s-a declarat plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor încă de la înfiinţare.

 Celălalt ţepar de la MADNIK AUTO SRL, numitul Mădălin Cornel GHIŢĂ, a fost şi mai harnic – a înfiinţat COLTUL BUN SRL (CUI: 34396415) în aprilie 2015. Cu sediul social în Cisnădie, str.Dorului nr.7, societatea cică prestează activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) şi a declarat angajaţi începând cu mai 2015. În realitate, COLTUL BUN SRL… vinde anvelope prin intermediul site-ului mobauto.ro.

 Faptul că nişte ţepari mută activitatea de pe o firmă pe alta sau de pe un site pe altul nu este o noutate. Problema este că şi vechile magazine online sunt active şi primesc comenzi, deşi firma nu mai este în funcţiune. Să-i spunem lui TĂTARU ce ar trebui să facă? Nu cred că are rost, el are altă misiune! (sursa foto: tirestoo.com)

 DOCUMENT ATAŞAT:

MADNIK AUTO SRL – notificare privind deschiderea procedurii de faliment