GRĂDINIŢA GROAZEI: profituri impresionante şi doar doi angajaţi

gradinita-Flipper

Aşa-zisa grădiniţă privată unde au fost înregistrate imaginile care demonstrau agresarea unor copii de către o persoană prezentată ca fiind directorea stabilimentului se numeşte Grădiniţa Flipper şi îşi desfăşoară acivitatea economică prin intermediul FLIPPER GARDEN SRL (CUI: 25886469), societate (neplătitoare de TVA) cu sediul social în Bucureşti, str.Dr. Nicolae Staicovici nr.24A, sector 5.

 Firma a fost înregistrată în august 2009, cu un capital social de 200 lei, deţinut integral de Ana Ioana VILCAN (36 de ani în prezent), obiectul principal de activitate fiind „învăţământ preşcolar (grădiniţă)” (cod CAEN 8510). Singura modificare importantă survenită de atunci a fost schimbarea numelui patroanei (în urma măritişului sau a divorţului), care a devenit Ana Ioana NEAGU (din decembrie 2012, conform Registrului Comerţului).

 Deşi a înfiinţat societatea în august, Grădiniţa Flipper a avut clienţi încă din primul an, din moment ce a raportat o cifră de afaceri de 23.110 lei şi 5 angajaţi. Deşi ulterior cifra de afaceri a crescut substanţial, ceea ce înseamnă că şi numărul copiilor „şcolarizaţi” s-a majorat, personalul s-a diminuat, ajungând la numai doi angajaţi în 2014.

 În 2011, FLIPPER GARDEN SRL a raportat pierderi, dar acestea s-ar putea să fie doar contabile, în acel an fiind consemnată şi o dispariţie a activelor imobilizate (de la 124.554 lei în 2010). În 2013 şi 2014, grădiniţa a înregistrat profituri nete reprezentând 58,84%, respectiv 38,30% din cifra de afaceri, valori foarte mari ţinând cont de specificul activităţii.

 Profitul uriaş înregistrat în 2013 şi 2014 se datorează, desigur, cheltuielilor foarte mici. Iar cheltuielile mici şi existenţa a doar doi angajaţi sugerează că serviciile şi grija de care au beneficiat micuţii au fost reduse la minim. În aceste condiţii, nu e de mirare că Grădiniţa Flipper nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare pentru activităţi de învăţământ. Neavând autorizaţie de la primărie, nu are nici ISU… şi – dacă trec toate instituţiile pe acolo – probabil se va constată că nimic nu e în regulă. Şi asta nu e de ieri, de azi, ci de câţiva ani!

 Două aspecte interesante se remarcă în cazul site-ului propriu, gradinita-flipper.ro (domeniul este achiziţionat de o persoana fizică, în 2013). La ora actuală, site-ul este „deturnat”, prezentând un mesaj-avertisment cu trimitere la reportajul realizat de DIGI TV. Cum e greu de crezut că Ana Ioana NEAGU s-a gândit să-şi toarne cenuşă în cap, cel mai probabil site-ul a fost spart.

 Dintr-o captură mai veche a aceluiaşi site gradinita-flipper.ro aflăm că grădiniţa ar fi fost înfiinţată în 2001! Şi cică are sală de mese şi bucătărie proprie. De autorizaţie de la DSP nu se pomeneşte, dar punem pariu că nu (mai) are?! (sursa foto: twitter.com)