Faliment la fabrica de confecţii din grajd; pierderi în toţi cei 10 ani de activitate, datorii de 6 milioane lei

0

În octombrie 2007, Janet Mary MHALLA (cetăţenie britanică, 58 de ani în prezent), Abdelmajid Ben Bechir MHALLA (tunisian, 46 de ani) şi francezul Bernard Raoul Edmont CHARBONNIER (65 de ani) au înfiinţat KATHLEEN DEVINE SRL (CUI: 22660342), societate cu sediul social în comuna Holboca din judeţul Iaşi şi având ca obiect principal de activitate „fabricarea altor articole de îmbrăcăminte şi accesorii neclasificate în altă parte„.

De fapt, este vorba de o firmă de confecţii în sistem lohn care şi-a desfăşurat activitatea aproape 10 ani într-un fost grajd, iar pe angajaţi îi trata ca pe nişte animale, aspect ieşit la iveală şi prezentat în presa locală abia anul trecut (AICI şi AICI).

Fără ca Fiscul sau vreo altă instituţie să se (auto)sesizeze, KATHLEEN DEVINE SRL a raportat pierderi an de an, în 2016 reuşind „performanţa” de a consemna un rezultat negativ de 1,29 milioane lei, mai mare decât cifra de afaceri – 823.990 lei.

Deşi patronii au ameninţat că închid firma încă de la apariţia scandalului cu lipsa căldurii din fostul grajd (noiembrie 2016), administratorul Abdelmajid Ben Bechir MHALLA a depus cerere de intrare direct în procedură simplificată de faliment pe 17 mai 2017, solicitarea fiind admisă pe 24 mai 2015 – Dosarul nr.4058/99/2017,

Instanţa a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu practicianul CASA DE INSOLVENŢĂ IAŞI IPURL (Constanţa Laura DAMIAN) şi a fixat data de 7 iulie 2017 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima şedinţă a Adunării Creditorilor să se desfăşoare pe 21 iulie 2017, ora 10:00.

Masa credală se anunţă a fi „bogată”, datoriile raportate la finalul anului trecut fiind de 6 milioane lei, sumă care nu este acoperită nici măcar în proporţie de 10% de activele imobilizate (7.991 lei) şi cele circulante (413.152 lei).

Chiar dacă francezul CHARBONNIER şi tunisienii MHALLA (sau M’HALLA), ea deţinând şi cetăţenie britanică, nu mai sunt asociaţi la alte firme din România, este de aşteptat să deschidă o nouă afacere. Cei doi africani figurează cu domiciliu/reşedinţă în zona Bucium din Iaşi şi e greu de crezut că se vor întoarce în ţara lor… ce să facă acolo?! (sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contactLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.