Faliment la firma de taxi MOVICRISS… după ce Fiscul a descoperit datorii de 1,37 milioane lei; patronul Petru PODOLEANU a înfiinţat 18 firme… pe care a mutat autorizaţiile şi, implicit, activitatea! Debitoarea a raportat pierderi şi capitaluri negative timp de 13 ani

Dubioasa firmă de taxi MOVICRISS SRL Iaşi (CUI/CIF: 21566542) a ajuns în faliment, după ce a încercat dizolvarea şi lichidarea… cu scopul de a nu achita datoriile descoperite de Fisc în urma unui control, de 1.368.323 lei, cu o componentă majoritară de stopaj la sursăDosarul nr.4057/99/2022.

În cadrul procedurii simplificate, OMEGA SPRL (practicianul propus de debitoare) va îndeplini atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu, iar data de 9 septembrie 2022 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală.

Deţinută o bună perioadă de septuagenara Maria PODOLEANU, societatea MOVICRISS SRL s-a remarcat prin faptul că raportează pierderi şi capitaluri negative de 13 ani (începând cu 2009), iar veniturile declarate erau în urmă cu ceva vreme de sub 60 lei/zi/taxi – detalii AICI.

Nu e foarte clar dacă ANAF s-a îndurat în cele din urmă să verifice acest agent economic în urma sesizării SUPERVIZOR.ro (din 2019), dar cert este că pe 17 iunie 2022 a înregistrat la Tribunalul Iaşi o acţiune având ca obiect „plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)”, ceea ce sugerează că Parchetul a dat NUP la o plângere penală formulată de Fisc împotriva MOVICRISS SRL.

Cu puţin puţin înainte de constituirea Dosarului nr.3540/99/2022, cu termen de judecată pe 28 septembrie 2022, asociatul unic Petru PODOLEANU a decis dizolvarea, lichidarea şi radierea firmei… dar se pare că mişcarea a fost pregătită din timp.

Spun asta pentru că, în 2021 şi în primele luni din 2022, Petru PODOLEANU a înfiinţat 18 firme: ANDREEA CONSTANT TAXI SRL, BEST FAMILY CAR SRL, BOZOSAND CAB SRL, DALAND IX SRL, DRAS CAT SRL, DUDAMIVIP SRL, DUNNA ELYS BEST SRL, DUNNA ELYS FAST SRL, EVOMAT IS TRANS SRL, HRISCU CRIS SRL, IASI CONNECTION LEADER SRL, LEONTE TAXI SRL, LOW RIDER TAXI SRL, MG FAST & SAFE SRL, MOVIGLOBSTAR SRL, PRISMAR CEL SRL, TRAFIC CĂLIN SRL şi VVT TAXI MOLD SRL.

Toate aceste 18 firme au sediul social în camera unui cămin (din Iaşi), se ocupă de „Transporturi cu taxiuri” şi îl au ca (unic) administrator şi asociat majoritar (60%) pe Petru PODOLEANU. Celelalte părţi sociale sunt deţinute de una sau mai multe persoane… probabil şoferii care folosesc maşinile şi autorizaţiile/licenţele lui PODOLEANU, după reţeta clasică.