Faliment pe repede înainte la TIPĂRITURI.RO; probleme în relaţia comercială cu Ministerul Dezvoltării Regionale?

Societatea TIPĂRITURI.RO SRL Bucureşti (CUI: 22933701) a fost înfiinţată în decembrie 2007, dar se laudă pe site-ul propriu cu o experinţă de vreo 20 de ani:

  • La început a funcţionat în cadrul agenţiei de publicitate SPEED PROMOTION (ulterior GODMOTHER), înfiinţată în anul 1997.
  • În anul 2004 a fost înfiinţată divizia de print digital a companiei, AGRAFA PRINT SERVICES
  • Începând cu 1 ianuarie 2008, a avut loc un amplu program de reorganizare a activităţii firmelor din grup. Echipa de producţie publicitară a devenit o entitate distinctă, TIPĂRITURI.ro, care împreună cu AGRAFA PRINT SERVICES acoperă întreaga plajă a serviciilor de producţie publicitară.
  • Restul departamentelor SPEED PROMOTION au format, în urma unui proces de re-branding, agenţia de publicitate GODMOTHER.

În urmă cu aproximativ un an, TIPĂRITURI.RO SRL a apelat la TIPOGRAFIA EVEREST 2001 SRL – firmă deţinută de Antoneta ABRAHAM (54 de ani) şi Dănuţ ABRAHAM (53 de ani) – pentru tipărirea si finisarea unor materiale tipografice, servicii pentru care au fost emise mai multe facturi, în valoare totală de 40.990 lei.

Deşi ultima din facturile emise era scadentă pe 30 iulie 2016, TIPĂRITURI.RO SRL nu a achitat debitul menţionat nici până pe 18 noiembrie 2016, dată la care TIPOGRAFIA EVEREST 2001 SRL a solicitat aplicarea Legii 85/2014, invocând o creanţă de 53.864,25 lei, fiferenţa de 12.865,25 lei reprezentând penalităţi de întârziere. Cu toate că primul termen de judecată a fost stabilit la aproape 4 luni de la înregistrarea Dosarului nr.42512/3/2016, debitoarea nu numai că nu a achitat restenţele, dar nici nu a depus întâmpinare sau contestaţie la cererea respectivă.

Pe 8 martie 2017, judecătorul sindic Claudia GURĂU a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, a numit ACSIS SOLV IPURL (Alexandru Mihnea DUMITRACHE) în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 21 aprilie 2017 drept termen limită de admitere a creanţelor.

După numai 20 de zile de la deschiderea procedurii, ACSIS SOLV IPURL a depus un raport în care precizează că s-a întâlnit cu administratorul societăţii, Florin NEGULESCU (împlineşte 40 de ani luna viitoare), care l-a informat că „debitorul nu mai desfăşoară activitate comercială şi nici nu există şanse reale de reorganizare„. Interesant este că, pe lângă alte documente, NEGULESCU a mai depus la administratorul judiciar „Istoricul relaţiei cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene„, ceea ce arată că există probleme în ceea ce priveşte colaborarea cu acest minister.

În aceste condiţii, Alexandru Mihnea DUMITRACHE a propus trecerea la faliment în procedură simplificată, iar instanţa a aprobat imediat această propunere, pe 5 aprilie 2017 fiind emisă sentinţa. Viteza cu care s-a mişcat administratorul judiciar şi faptul că instanţa a stabilit termenul de control la mai puţin de o lună de la deschidere insolvenţei sugerează că s-a ştiut de la început cum vor decurge „ostilităţile” şi chiar se doreşte o rezolvare rapidă a problemei… prin închiderea procedurii şi radierea debitoarei.

TIPĂRITURI.RO SRL are un capital social de 200 lei… şi 3 asociaţi: Florin NEGULESCU – 85%, Ion Gabriel NICULAE (45 de ani) – 10% şi Gabriel IANCU (46 de ani) – 5%. Dintre aceştia, doar Ion Gabriel NICULAE este asociat şi la AGRAFA PRINT SERVICES SRL (CUI: 16724182) şi GODMOTHER SRL (CUI: 9997589).

Prima Adunare a Creditorilor va avea loc la pe 19 mai 2017, ora 11:00, la sediul ales al administratorului judiciar (Bucureşti, str.Viitorului nr.110, et.1,ap.3, sector 2), iar următorul termen de judecată în Dosarul nr.42512/3/2016 este programat pe 4 octombrie 2017, dată la care probabil se va decide închiderea procedurii. Dacă nu apare nicio surpriză! (sursa foto: tiparituri.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact