Scandalul E.Coli a redus vânzările BRĂDET cu 1,13 milioane lei; totuşi, firma lui Marius Nicolae BADEA a înregistrat un profit net de peste 100.000 euro

Înfiinţată în anul 2001 sub numele INTERCONT PROD MILK SRL, societatea BRĂDET SRL Brădetu (CUI: 14062704) a ajuns „vedetă naţională” în februarie 2016, după ce ministrul Agriculturii de atunci, Achim IRIMESCU, a afirmat că această societate a livrat 25 kg de brânză contaminată cu bacteria E.Coli. Apropo de Achim IRIMESCU: am râs de el (nu doar în cazul BRĂDET) şi acum îl avem pe Petre DAEA!

Scandalul a dispărut relativ rapid din peisajul mediatic, în principal din cauza apariţiei unor subiecte mult mai „zemoase”, cum a fost, de exemplu, HEXI PHARMA şi nici până acum nu s-a spus „cu subiect şi predicat” dacă a existat vreo legătură între produsele firmei şi îmbolnăvirile copiilor din Argeş.

Dincolo de faptul că a câştigat mult în notorietate/imagine datorită susţinerii hazardate din mediul online şi a iniţiativei pripite a realizatorului TV Dragoş PĂTRARU, să vedem care au fost efectele financiare ale acestui episod asupra firmei argeşene.

Anul trecut, BRĂDET SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 8.290.087 lei, cu 1,13 milioane lei mai mică faţă de 2015 (puţin peste 250.000 de euro). Exerciţiul financiar 2016 a fost încheiat cu un profit net de 486.497 lei, aproape la jumătate faţă de anul anterior – 929.239 lei.

Aceste scăderi ale vânzărilor şi profitului au fost dublate de majorări importante ale creanţelor – 1.628.867 lei (856.217 lei la 31 decembrie 2015) şi ale datoriilor – 6.066.347 lei, faţă de 4.198.051 lei. Surprinzător este faptul că, în aceste condiţii, a crescut suma din casă şi conturi la 451.275 lei, cu aproape 23% mai mare decât în anul anterior.

Trăgând linie, se poate spune că BRĂDET SRL, societate deţinută şi administrată de Marius Nicolae BADEA (45 de ani), a ieşit chiar bine din acel scandal care, întemeiat sau nu, putea să o scoată de pe piaţă. A generat şi un banc bun pentru vremea respectivă! Rămâne gustul amar al „ţepei investiţionale” BRĂDET ROMÂNESC, în urma căreia o asociaţie – reprezentată de un „veşnic” candidat la parlamentare – ar fi primit 21.944 lei şi teoretic anul acesta va beneficia de aceeaşi sumă din partea producătorului de lactate… deşi nu acestea au fost regulile la demararea „proiectului”.

Şi ca să completez articolul de anul trecut, mai adaug că marca BRĂDET ROMÂNESC nu a mai fost înregistrată nici de firma lui BADEA, nici de LOL CONSULTING SRL Timişoara (CUI: 24673721), firma care depusese o cerere în acest sens. În schimb, BRĂDET SRL a solicitat înregistrarea mărcii BRĂDET LACTATE, chiar dacă deţine din 2012 marca „Lactate BRĂDET”. (sursa foto: facebook.com/Lactate Bradet)

CITIŢI ŞI:
S-a ales praful de BRĂDET ROMÂNESC! „Investitorii” care nu au solicitat returnarea banilor se transformă în „donatori”


NOTĂ
:

Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact