Faliment ROSIFER: Lichidatorul judiciar Carmen GAVRILUŢĂ invocă „scăderea bruscă a numărului de personal”; firma nemţeană a gălăţeanului Veronel COBZARU nu a avut niciodată mai mult de un angajat!

Înfiinţată în octombrie 2011, societatea ROSIFER SRL Buruieneşti/Doljeşti (CUI/CIF: 29180490) s-a ocupat teoretic de „Colectarea deşeurilor nepericuloase” şi a înregistrat rezultate pozitive în ultimii ani , iar pentru 2020 a raportat un profit net de 225.960 lei, la o cifră de afaceri de 600.804 lei, datorii de 106.947 lei şi active circulante de 597.682 lei… din care 581.314 lei în casă şi conturi la bănci.

Deţinută şi administrată de Veronel COBZARU (foto; individ cu domiciliul declarat în Galaţi), firma nemţeană ROSIFER SRL a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 29 septembrie 2021 – Dosarul nr.2464/103/2021, iar lichidatorul judiciar CII GAVRILUŢĂ CARMEN – practician numit la propunerea debitoarei – nu a respectat niciun termen stabilit de instanţă, situaţie sesizată de judecătorul sindic la termenul de judecată din 15 decembrie 2021.

Abia pe data de 2 martie 2022, aşa-zisul specialist în insolvenţe a catadicsit să publice (în BPI) următoarele documente: Tabel preliminar al creanţelor (cu menţiunea „Termen 07.06.2021”!); Proces verbal al şedinţei Adunării Creditorilor (întrunită fără respectarea legii – înainte de publicarea tabelului preliminar), Raport (lunar!) de activitate şi Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului. Ca şi cum nu era suficientă această bătaie de joc, unele dintre documente sunt adresate Tribunalelor Galaţi şi Brăila… cauza fiind judecată de Tribunalul Neamţ!

Ar fi amuzant – dacă nu ar dovedi o totală lipsă de respect faţă de lege şi faţă de instanţa de judecată – unul din motivele invocate de lichidatorul judiciar pentru justificarea falimentului: «scăderea bruscă a numărului de personal»!

Societatea ROSIFER SRL nu a declarat niciodată mai mult de un angajat… şi nici pentru acel salariat nu au fost achitate toate impozitele şi contribuţiile reţinute, o parte din datoria la stat (118.405 lei) fiind stopaj la sursă.

Am informat instanţa (pentru termenul din 23 martie 2022) cu privire la situaţia debitoarei şi prestaţia „minunată” a lichidatorului judiciar, cu rugămintea de a analiza oportunitatea sancţionării, eventual şi a înlocuirii acestui pratician incompentent sau rău intenţionat. (sursa foto: facebook.com/veronel.cobzaru)