Falimentul MOVICRISS: Fiscul marchează un prejudiciu de 1,4 milioane lei şi susţine că are aplicate sechestre pe bunuri mobile din 2018… deşi firma de taxi nu a figurat cu datorii pe site-ul ANAF în 2019-2021! Patronul Petru PODOLEANU a înfiinţat 18 societăţi… pe care a mutat autorizaţiile şi, implicit, activitatea! Lichidatorul judiciar OMEGA încearcă să acopere golănia

Dubioasa firmă de taxi MOVICRISS SRL Iaşi (CUI/CIF: 21566542) a ajuns în faliment, după ce a încercat dizolvarea şi lichidarea… cu scopul de a nu achita datoriile imense către Fisc , cu o componentă majoritară de stopaj la sursăDosarul nr.4057/99/2022.

Tabelul preliminar prezintă o masă credală de 1.399.924,87 lei, partea creditorului AJFP Iaşi fiind de 1.396.414 lei, dar surprinzător este faptul că această creanţă figurează ca fiind garantată, cu următoarele observaţii:

  • Procesul-verbal de sechestru pentru bunuri mobile nr.12408/27.02.2018, cu acte adiţionale
  • Procesul-verbal de sechestru asigurator pentru bunuri mobile nr.45905/08.08.2018, cu acte adiţionale
  • Procesul-verbal de sechestru asigurator pentru bunuri mobile nr.204954/26.04.2021, cu acte adiţionale

Conform raportărilor publice trimestriale, MOVICRISS SRL înregistra la 30 iunie 2018 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 648.516 lei… dar ulterior (în 2019-2021) nu a mai figurat pe „lista ruşinii”!

Dacă şi-a plătit datoriile, de ce mai există acele sechestre din 2018? Dacă nu le-a plătit, de ce datornica nu a fost menţionată pe site-ul ANAF? Şi ce sechestre a pus Fiscul dacă patronul Petru PODOLEANU a transferat 18 autoturisme cu tot cu licenţe pe nişte firme noi?!

Spun asta pentru că, în 2021 şi în primele luni din 2022, Petru PODOLEANU a înfiinţat 18 firme: ANDREEA CONSTANT TAXI SRL, BEST FAMILY CAR SRL, BOZOSAND CAB SRL, DALAND IX SRL, DRAS CAT SRL, DUDAMIVIP SRL, DUNNA ELYS BEST SRL, DUNNA ELYS FAST SRL, EVOMAT IS TRANS SRL, HRISCU CRIS SRL, IASI CONNECTION LEADER SRL, LEONTE TAXI SRL, LOW RIDER TAXI SRL, MG FAST & SAFE SRL, MOVIGLOBSTAR SRL, PRISMAR CEL SRL, TRAFIC CĂLIN SRL şi VVT TAXI MOLD SRL.

Toate aceste 18 firme au sediul social în camera unui cămin (din Iaşi), se ocupă de „Transporturi cu taxiuri” şi îl au ca (unic) administrator şi asociat majoritar (60%) pe Petru PODOLEANU. Celelalte părţi sociale sunt deţinute de una sau mai multe persoane… probabil şoferii care folosesc maşinile şi autorizaţiile/licenţele lui PODOLEANU.

Lichidatorul judiciar care se ocupă de falimentul MOVICRISS SRL, practicianul OMEGA SPRL (Damian CADAR) nu pare foarte interesat de prezentarea situaţiei reale. Pe motiv că nu a primit actele contabile de la PODOLEANU, spune că „nu poate fi exprimat un punct de vedere documentat asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la starea de insolvenţă şi nici la eventuale persoane responsabile pentru aceasta”! Cum ajung astfel de specimene practicieni în insolvențe?!

În ceea ce priveşte Dosarul nr.3540/99/2022 („plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată”), instanţa a stabilit că va pronunţa sentinţa pe 14 octombrie 2022, ceea ce înseamnă că am timp să trimit o INFORMARE cu privire la intimata MOVICRISS SRL şi la (evazionistul?) Petru PODOLEANU, că Fiscul ieşean manifestă o pasivitate dubioasă față de prejudiciul de 1,4 milioane lei.

CITIŢI ŞI:
Faliment la firma de taxi MOVICRISS… după ce Fiscul a descoperit datorii de 1,37 milioane lei; patronul Petru PODOLEANU a înfiinţat 18 firme… pe care a mutat autorizaţiile şi, implicit, activitatea! Debitoarea a raportat pierderi şi capitaluri negative timp de 13 ani

Numai isteţi la Primăria Iaşi! Ca să acopere tranzacţiile dubioase, lista autorizaţiilor taxi (publicată la cererea SUPERVIZOR.ro)… cuprinde numai numere de înmatriculare, nu şi numele agenţilor economici care le deţin; nu poate fi invocat GDPR pentru că doar persoanele juridice pot obţine astfel de documente