FIA CONSULTING & DISTRIBUTION: Datorii de 14 milioane lei şi peste 100 de creditori; administratorul judiciar a stabilit termenele procedurii de insolvenţă

Înfiinţată în ianuarie 2004, societatea FIA CONSULTING & DISTRIBUTION SRL (CUI: 16055541) are sediul social în localitatea Oiejdea din judeţul Alba, se ocupă de „prelucrarea şi conservarea cărnii” şi este cunoscută drept FIA-CARN, brand pe care susţine că l-a lansat pe 1 aprilie 2013... dar care nu figurează ca marcă înregistrată la OSIM. Firma deţine doar marca verbală FIA pentru clasa 29 – „Carne, peşte, păsări, vânat; extracte din carne, fructe şi legume conservate, uscate şi fierte; jeleuri, dulceţuri, compoturi; ouă, lapte şi produse lactate, uleiuri şi grăsimi comestibile”.

Avându-l ca asociat majoritar (68%) pe Silviu MOLDOVAN şi pe Cristian GANEA numit relativ recent în funcţia de administrator, FIA CONSULTING & DISTRIBUTION SRL a depus pe 14 august 2018 o cerere de intrare în insolvenţă, motivând că „nu mai poate face faţă datoriilor restante, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile şi există pericolul agravării situaţiei financiare a societăţii datorită pierderilor pe care societatea le înregistrează, din cauza lipsei de fonduri pentru acoperirea acestora”.

Judecătorul sindic Carmen CROITORU de la Tribunalul Alba a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă fără a stabili termenele procedurii, iar în sentinţa pronunţată se spune aşa:

Din analiza balanţei de verificare la 31.07.2018, depusă la dosar, rezultă că la data formulării prezentei cereri datoriile debitoarei depăşesc suma de 14.000.000 lei, reprezentând debit restant la bugetul de stat, furnizori, bănci, asociaţi şi alţi creditori, mai vechi de 60 de zile.

Valoarea restanţelor financiare este surprinzător de mare, în condiţiile în care datoriile la finalul anului 2017, conform bilanţului, erau de „numai” 9,85 milioane lei.

Instanţa a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul propus de debitoare, LOGICA INSOLV SPRL (Ioan Dorin JIBETEAN), iar acesta a stabilit data de 12 octombrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală.

Conform notificării publicate în BPI, practicianul în insolvenţă a identificat (probabil pe baza documentelor contabile ale firmei) 124 de potenţiali creditori şi a anunţat că prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 8 noiembrie 2018, ora 10, la sediul din Alba Iulia, str.Septimius Severus nr.30, bl.TON 7, ap.3.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2020/107/2018, al debitoarei FIA CONSULTING & DISTRIBUTION SRL, este programat pe 24 octombrie 2018, dată până la care nu se va întâmpla nimic deosebit, tabelul preliminar al creanţelor urmând să fie publicat (cel târziu) pe 1 noiembrie 2018. (sursa foto: mezelurifia.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
FIA CONSULTING & DISTRIBUTION SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă