Firma unor ruşi a cerut insolvenţa UNICON

UNICON SA Bucureşti (CUI: 325134) se laudă pe site-ul propriu că „a fost printre primele firme cu activitate în domeniul construcţiilor care au fost privatizate (1992)”, forma iniţială de organizare fiind „Brigada III Metrou – componentă de bază a Centralei de Construcţii Industriale Bucureşti”. La ora actuală, societatea are ca acţionari principali o companie austriacă, una ungară şi românul Ioan MIHĂILESCU, fiecare cu 33% din capitalul social.

Pentru anul trecut, societatea încă nu a depus bilanţul, dar evoluţia nu pare a fi fost una pozitivă din moment ce „a plouat” cu procese deschise de diverşi creditori care încercau să-şi recupereze banii cuveniţi.

Şi anul acesta au fost deschise mai multe dosare în care UNICON SA are calitatea de debitor sau de pârât, cel mai important fiind Dosarul nr.20590/3/2018, înregistrat pe 18 iunie 2018, la Tribunalul Bucureşti.

De data această nu mai este vorba de o ordonanţă de plată sau de încuviinţare executare silită, ci chiar de o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, formulată de creditorul STARLAND SRL Bucreşti (CUI: 18288101), reprezentat în instanţă de avocata Cristina CIOLPAN.

STARLAND SRL se ocupă de „dezvoltare (promovare) imobiliară”, nu a depus bilanţul pentru anul 2017, iar în 2016 a avut 4 angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei. Firma este deţinută în proporţie de 99% de rusul Igor KHODORKOVSKIY şi administrată de conaţionalul Evgeny KOLTSOV.

Pentru că vine vacanţa judecătorească, dar probabil şi pentru că este vorba de o debitoare importantă, Tribunalul Bucureşti a programat primul termen de judecată abia pe 5 octombrie 2018. (sursa foto: unicon.ro)