Fiscul a cerut insolvenţa PA&CO INTERNATIONAL; regele asfaltului COSTEL CĂŞUNEANU a vândut această firmă; acum avem… o „regină a asfaltului”!

0

PA & CO INTERNATIONAL SRL Oituz (CUI: 5243655) este/era cunoscută ca fiind firma lui Costel CĂŞUNEANU (foto, 58 de ani), unul din „regii asfaltului din ţara fără autostrăzi„. În mai 2014, a fost înregistrată prima cerere de deschidere a insolvenţei împotriva acestei societăţi. Tribunalul Băcău a făcut pe dracu-n patru şi a pronunţat amânări peste amânări, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea procedurii de insolvenţă. – detalii AICI.

La procesul respectiv (Dosarul 2352/110/2014) s-au înscris peste 20 de creditori. Printre aceştia nu s-a numărat şi Fiscul. Pe 15 decembrie 2015, Tribunalul Bacău a decis că nu se impune deschiderea procedurii de insolvenţă. Aşa a hotărât instanţa respectivă. Doar creditorul CONSITRANS SRL a atacat cu apel această decizie… şi nu a avut câştig de cauză (decizia AICI).

După mai bine de doi ani de la această sentinţă, DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 1 a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva PA & CO INTERNATIONAL SRL, cererea fiind înregistrată de Tribunalul Bacău pe 19 februarie 2018, sub titulatura oficială de Dosarul 415/110/2018.

Ce sumă revendică Fiscul, prin această Direcţie de la Sector 1, nu ştiu să vă spun pentru că site-ul anaf.ro nu a actualizat. Dar, dacă ar fi să ne luăm după informaţiile prezentate de listafirme.ro, – un site privat „mult mai informat/actualizat” decât cel de la ANAF – societatea PA & CO INTERNATIONAL SRL înregistra la 30 septembrie 2017 datorii la bugetele de stat de aproape 18 milioane lei.

Dar dincolo de această neclaritate, legată de datoriile PA & CO INTERNATIONAL SRL către bugetele de stat, cred că mult mai important este altceva: cine deţine această firmă?

SURPRIZĂ! Nu mai este deţinută de „regele asfaltului” Costel CĂŞUNEANU. Şi, culmea, nici de odrasla Costeluş CĂŞUNEANU, cel care se spărgea în figuri (la un moment dat) cu maşini foarte scumpe… ci de o „regină a asfaltului„. Teoretic „ruptă în cur„, că nu a auzit nimeni de Gabriela BLAJ (53 de ani) şi nu cred că îşi imaginează cineva că a câştigat la Loto măcar 6 milioane de euro, suma MINIMĂ care să îi fi permis să cumpere PA & CO INTERNATIONAL SRL Oituz.

Pe 16 mai 2017, Costel CĂŞUNEANU a cesionat Gabrielei BLAJ „un număr de 6.508.181 părţi sociale a 10 lei fiecare, în valoare totală de 65.081.810 lei, din care 16.995.966,55 lei aport în natură”. În urma acestei cesiuni, Gabriela BLAJ a devenit asociat unic la PA & CO INTERNATIONAL SRL. Documentul publicat în Monitorul Oficial nu precizează suma tranzacţiei. Ar putea fi valoarea nominală a părţilor sociale, adică 65 milioane lei. Ar putea fi vorba de 25 milioane lei, valoarea capitalurilor proprii ale societăţii (la 31 decembrie 2016)… sau ar putea fi vorba de undeva spre zero (lei). E dreptul lui CĂŞUNEANU de a vinde firma cu cât vrea el!

Sărind peste aceste evaluări, posibil răutăcioase, există două chestii clare:

  • Patroana din acte a firmei PA & CO INTERNATIONAL SRL este Gabriela BLAJ
  • Împotriva debitoarei PA & CO INTERNATIONAL SRL, Fiscul a formulat o cerere de dechidere a procedurii de insolvenţă

Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen de judecată în Dosarul 415/110/2018, dar probabil va fi undeva la începutul lunii iunie 2018. (sursa foto: wowbiz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.