Fiscul, CJ Cluj şi Primăria lui Boc – principalii „sponsori” ai restaurantului FRAGMENT din incinta CLUJ ARENA

Înfiinţată în septembrie 2009 cu sediul social în Negreşti-Oaş şi mutată în 2012 la Cluj-Napoca, societatea MORE THINGS CREATION SRL (CUI: 25999417) este controlată de Vasile-Marian HOTCA şi s-a remarcat în august 2015, când a deschis fără a avea toate actele în regulă restaurantul FRAGMENT din incinta CLUJ ARENA (detalii AICI).

În ciuda clienţilor de marcă, crâşma de la stadionul clujean a produs doar pierderi şi datorii… cel puţin aşa reiese din raportările financiare depuse la Fisc. În aceste condiţii, a venit şi insolvenţa, dar numai după ce doi dintre creditorii firmei au ajuns în faliment şi au fost obligaţi să depună cerere de aplicare a Legii 85/2014 împotriva debitoarei MORE THINGS CREATION SRL.

Sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă a fost pronunţată de judecătorul sindic Claudiu GLIGAN de la Tribunalul Comercial Cluj pe 4 aprilie 2018, iar săptămâna trecută a fost publicat tabelul preliminar al creanţelor, document care prezintă o masă credală de 2,45 milioane lei.

Pentru un restaurant, chiar de fiţe, nivelul datoriilor este ridicat, mai ales că reprezintă mai mult decât dublul cifrei de afaceri (din 2017), dar deosebit de interesantă este structura creditorilor:

  • Fiscul – 676.256 lei
  • CLUJ ARENA SA – 487.435,67 lei
  • Judeţul Cluj – 138.349,29 lei
  • Municipiul Cluj-Napoca – 74.549,60 lei

După cum se poate observa,  Fiscul, Consiliul Judeţean Cluj (întâi prin CLUJ ARENA, apoi chiar direct) şi într-o mai mică măsură Primăria Municipiului Cluj-Napoca au susţinut „cu frenezie” activitatea restaurantului/firmei. În aceste condiţii, e de înţeles de ce pe tabelul creditorilor nu apare nicio bancă – dacă ai „sponsori” precum cei menţionaţi, ce rost are să faci credite?!

În ceea ce priveşte creditorul VERO SRL Negreşti Oaş (CUI: 663720), această societate se află în faliment şi este deţinută tot de alde HOTCA.

Important de menţionat este şi faptul că doar Fiscul deţine o garanţie, dar de sub 15% din suma de recuperat, în timp ce CLUJ ARENA şi, ulterior, CJ Cluj au încheiat contractul fără niciun fel de garanţii.

Administratorul judiciar provizoriu LEGIS IPURL (Valentina TODEA) a convocat Adunarea Creditorilor pentru data de 20 iunie 2018, ora 14:00, iar primul punct pe ordinea de zi este desemnarea Comitetului Creditorilor, ciudat fiind faptul că practicianul a stabilit deja componenţa acestuia: Fisc (preşedinte), Municipiul Cluj-Napoca şi VERO SRL. Altfel spus, Valentina TODEA a preferat primăria în locul CJ (sau CLUJ ARENA) şi a ignorat total categoria creanţelor salariale.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.967/1285/2017, al debitoarei MORE THINGS CREATION SRL Cluj-Napoca, este programat pe 27 iunie 2018. (sursa foto: facebook.com/fragmentclujnapoca)

DOCUMENTE ATAŞAT:
MORE THINGS CREATION SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

MORE THINGS CREATION SRL – Tabel preliminar al creanţelor