Fiscul ieşean „nu se dă jos din pat” pentru o ţeapă de 245.034 lei… primită de la CHARMANTE DAME

CHARMANTE DAME SRL (CUI/CIF: 30260959), societatea care a administrat până de curând salonul de înfrumuseţare omonim din municipiul Iaşi, a intrat direct în faliment pe data de 26 noiembrie 2019, la cererea Fiscului, care a invocat o creanţă de 197.360 lei.

Tabelul preliminar al creanţelor, publicat de lichidatorul judiciar provizoriu C.I.I. DRĂGAN ANA MARIA cu două zile întârziere faţă de termenul limită stabilit de instanţă, arată că AJFP Iaşi este singurul creditor, cu o creanţă bugetară de 245.034 lei… deşi pe portalul intanţelor mai apar SALUBRIS SA şi Primăria Iaşi (Direcţia de Taxe)!

Cu toate că este creditorul care a solicitat şi a obţinut deschiderea procedurii de faliment, Fiscul nu s-a deranjat să participe sau să trimită un punct de vedere pentru prima Adunare a Creditorilor, programată pe 27 ianuarie 2020… aşă că practicianul a lansat o nouă convocare, pentru 12 februarie 2020. Să sperăm că finanţiştii ieşeni nu vor fi prea ocupaţi cu Valentine’s Day şi vor reuşi să trimită un mail cu votul aferent ordinii de zi!

Lichidatorul judiciar a publicat raportul privind cauzele falimentului, numai că singura informaţie valoroasă din acest document este că nu a intrat în posesia actelor contabile ale debitoarei şi nu a luat legătura cu administratorii societăţii… deşi aceştia au semnat de primire pentru notificările/înştiinţările transmise de practician.

Şi pentru că nu are actele contabile, C.I. I. DRĂGAN ANA MARIA s-a gândit să o scalde şi să afirme că „nu poate formula un punct de vedere cu privire la cauzele insolvenţei, ajungerea unei societăţi în stare de incapacitate de plată putând fi determinată de o multitudine de factori obiectivi sau imputabili organelor de conducere”. Dacă s-ar fi uitat pe structura datoriilor la stat, Ana Maria DRĂGAN ar fi observat că e vorba de contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate le bugetele de stat (stopaj la sursă), aşa că ar fi putut să formuleze un punct de vedere legat de vinovăţia administratorilor. Dar dacă nu s-a deranjat Fiscul să participe la Adunarea Ceditorilor, de ce s-ar omorî lichidatorul să caute vinovaţi pentru ţeapa luată de stat?




CHARMANTE DAME SRL este deţinută şi a fost administrată până la faliment de Roxana Mădălina PINTEA şi Eugen Grigore PINTEA. „Masculul” mai are în portofoliu două falimente, iar Roxana Mădălina PINTEA deţine o firmă activă.

Eugen Grigore PINTEA şi un individ pe nume Alexandru ANTONIŢĂ „se laudă” cu falimentele DUO ALPIN SRL (CUI/CIF: 16588170) şi GOOD LEVEL SRL (CUI/CIF: 30217703), ambele firme fiind deja radiate. Demn de remarcat este faptul că, în cazul GOOD LEVEL SRL, instanţa a decis că PINTEA şi ANTONIŢĂ trebuie să achite suma de 93.238 leiAICI. Mă îndoiesc că a recuperat cineva vreun ban de la cei doi, o să întreb Fiscul!

Roxana Mădălina PINTEA controlează ROVA CHIC SRL Iaşi (CUI/CIF: 35461341), firmă care se ocupă tot de „Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare” şi care a declarat angajaţi începând cu 5 ianuarie 2020, ceea ce sugerează că activitatea salonului a fost mutată pe această societate. (sursa foto: facebook.com/CharmanteDame)