Fiul lui Pinalti a revenit în rândul băieţilor deştepţi

Gheorge Stefan sub busuioc-web

Dacă spunem Gheorghe Ştefan („Pinalti”), nu cred că mai e nevoie de prezentare. Totuşi, pentru cei neracordaţi la realităţi, „domnul Pinalti” nu mai este primar al municipiului Piatra Neamţ. În urma problemelor juridice (hai să nu le spunem „puşcariabile”) din Dosarul Microsoft. Pentru cei interesaţi de statistici temporare, primar interimar e un tip pe nume Chitic, dar situaţia tinde să se schimbe de la o zi la alta, existând mai multe tentative de schimbare a acestuia!

Hai să revenim! „Domnul Pinalti” are doi copii, un băiat şi o fată. Să-i trăiască! Pe băiat îl cheamă Gabriel ŞTEFAN. Pe fată o cheamă Giorgiana. Cică tot Ştefan, deşi a născut de două ori şi se bănuieşte că a fost măritată cel puţin o dată! Dar nu e treaba mea, mai ales că azi mă refer doar la junior.

Prin urmare şi-aşa deci, azi vorbesc despre Gabriel ŞTEFAN. Un tip despre care lumea (cea răutăcioasă, desigur) spune că ar muri de foame dacă nu ar fi „fiul lui tata”! Dar hai să las lumea răutăcioasă la o parte şi să vorbesc cu respect despre un om de afaceri de (mare) succes.

„Domnul ficior al lui Pinalti” s-a remarcat prin faptul că a fost asociat majoritar (72%) al societăţii GREEN ENERGY SRL (CUI 15638008), redenumită RENOVATIO TRADING SRL la un moment dat. O firmă de categoria „băieţilor deştepţi” (din energie). Rezultatele acestei firme le puteţi vedea în tabelul de mai jos, dar o remarcă îmi permit: fiecare din cei 11 angajaţi a realizat vânzări de peste 3 milioane de euro pe an. Oare ce leafă au avut?!

RENOVATIO-TRADING-w

La un moment dat, când „opinia publică” s-a revoltat, „domnul ficior al lui Pinalti” s-a retras din firmă, asociat majoritar devenind un offshore din Cipru. Care oficial nu are nicio legătură cu fami(g)lia Ştefan.

Sătul să stea pe tuşă (sau doar „în umbră”), Gabriel ŞTEFAN a preluat controlul societăţii STOCK ENERGY SRL Bucureşti (CUI 30615806), dobândind 60% din capitalul social. El nu a fost printre membrii fondatori, iar actualii lui parteneri de afaceri sunt Ciprian NISTOR (20%) şi Corneliu ENE (20%). Obiectul principal de activitate al societăţii este „producţia de energie electrică”.

Firma a fost înfiinţată în august 2012, iar pentru anii 2012 şi 2013 nu a raportat cine ştie ce. De exemplu, în 2013, a avut o cifră de afaceri de 12.677 lei şi o pierdere de 460.947 lei.

După ce a venit „fiul jupânului” ( la finalul anului 2013), „s-a schimbat feng shui-ul”. În 2014, STOCK ENERGY SRL a sărit la o cifră de afaceri de 3.190.755 lei şi un profit net de 661.517 lei.

STOCK-ENERGY-bilant2014-wSTOCK ENERGY – contul de profit şi pierderi 2014

Desigur, este puţin comparativ cu RENOVATIO TRADING SRL, de exemplu, dar de 251 de ori mai mult (ca cifră de afaceri) faţă de anul anterior. Iar faptul că, la 31 martie 2015, firma are datorii la stat de aproape două miliarde de lei vechi pentru care există cereri de compensare în curs de solutionare vorbeşte de la sine despre amploarea afacerii.

STOCK-ENERGY-datorii-stat-w

Iar cârcotaşilor care se îndoiesc de capacităţile antreprenoriale ale lui Pinalti jr., le mai dau o lovitură: Gabriel ŞTEFAN a cumpărat firma TREMULA NAV SA (CUI 9160609, detalii AICI), firmă care are ca domeniu de activitate silvicultura şi alte activităţi forestire, precum şi transportul de mărfuri pe canale navigabile. Mai exact, ceva care „se pupă” cu SILVEX SA Piatra Neamţ (CUI 6537080), firmă la care juniorul Pinalti este acţionar majoritar, iar Viorel Măstăcăneanu este minoritar şi administrator. Cine e Măstăcăneanu? Ălă care o să plătească (eventual cu puşcăria) pentru „găurile” de la echipa de fotbal care îşi derulează activitatea prin intermediul FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ (CUI 16618602). Dar despre asta vorbim cu altă ocazie…