Firma lui Cătălin Botezatu „avansează” la faliment

Catalin-Botezatu

În iunie 2014, societatea TWO 4 FLY SRL (CUI 18066784), care administrează magazinul online cbstore.eu şi la care asociat (cu 25%) este designerul Cătălin Botezatu, şi-a cerut insolvenţa, invocând „datorii restante, certe lichide şi exigibile în sumă de 1.151.699 lei„.

Masa credală a depăşit suma menţionată în documentaţia iniţială, administratorul judiciar validând creanţe de 1,3 milioane lei, cei mai importanţi „sponsori” fiind Finanţele – 481.354 lei şi asociaţii Gyorgy Levente TORDAI (196.656,10 lei) şi Mircea Claudiu SILVAŞ (197.651,47 lei).

La începutul anului 2015, instanţa a confirmat planul de reorganizare judiciară propus de firma debitoare, cu menţiunea că Direcţia de Finanţe Mureş a votat împotriva planului, dar a fost singurul creditor important care s-a opus.

Din păcate pentru creditori, planul de reorganizare nu a fost respectat nici măcar în primul trimestru de procedură, motiv pentru care Adunarea Generală a Creditorilor a decis deschiderea procedurii de faliment, o cerere în acest sens urmând să fie analizată de Tribunalul Mureş, cel mai probabil la termenul din 2 iunie 2015.

În cerere, administratorul judiciar FAUR CONSULTING IPURL menţionează că „obligaţiile de plată NU au fost respectate nici cele curente către bugetul de stat, nici cele asumate prin planul de reorganizare”, iar „continuarea activităţii în aceste condiţii nu ar face decât să prelungească inutil procedura, cu consecinţa diminuării sanselor creditorilor de a-şi recupera creanţele”.

În mod normal, Tribunalul va accepta această cerere şi, astfel, „se va aprinde lumânarea” pentru o firmă care în octombrie ar fi aniversat 10 ani de activitate. Magazinul online probabil va supravieţui prin transferarea pe o altă firmă, Cătălin Botezatu fiind administrator la C.B. FASHION STIL SRL (CUI 17154101), societate la care unic asociat este Maria Crăciun. (foto: facebook.com/Cbstore)