GABRIEL SURDU a fost găsit vinovat! Are de plătit 100.000 euro de la falimentul TERRAMOLD PROTECT

În mai 2008, sătul să cotizeze la ADĂSCĂLIŢEI sau la alţii ca el pentru servicii de pază, omul de afaceri ieşean Mihai Gabriel SURDU (foto) şi-a făcut propria firmă de bodyguarzi, numită TERRAMOLD PROTECT SRL Iaşi (CUI/CIF: 23848140). Deşi avea un capital social de 250 lei, nu mai puţin 5 membri ai familiei SURDU s-au înghesuit ca asociaţi, cu menţiunea că actualul consilier local a fost asociat majoritar (52%) şi unic administrator de la înfiinţare şi până la golănia din mai 2013.

La începutul anului 2013, mai mulţi angajaţi au protestat în faţa clădirii TERRAMOLD, reclamând faptul că angajatorul i-a lăsat fără bani chiar înaintea Sărbătorilor de iarnă (detalii AICI).

Deranjat de acest eveniment care „i-a stricat imaginea”, SURDU a găsit soluţia de muta firma pe numele „unui necăjit” – Gelu Florin AMĂRIŢEI. Probabil şi-a adus aminte de VALGAB-uri! Interesant este că acest AMĂRIŢEI apare în declaraţia de avere din iunie 2013 (AICI) că ar fi împrumutat 3.000 de euro de la SURDU… şi pare cumva că vânzarea firmei de pază are legătură cu acest împrumut, care nu mai apare în declaraţia din 2014 (şi nici în cea anterioară nu era).

TERRAMOLD PROTECT SRL a mai depus bilanţ doar pentru anul 2013, în mai 2015 s-a rebotezat TERMO GLAS SECURITY SRL şi tot de atunci Gelu Florin AMĂRIŢEI a devenit unic administrator, anterior având această calitate şi o persoană pe nume Mirela BUTNARU.

Deşi firma a fost declarată INACTIVă de către Fisc în iunie 2016, DGRFP/AJFP Iaşi a depus cerere de faliment abia în septembrie 2017, iar sentinţa de deschidere a procedurii a fost pronunţată în mai 2018Dosar nr.7366/99/2017.

La masa credală s-a înscris doar DGRFP/AJFP Iaşi, cu suma de 469.748 lei (aproximativ 100.000 de euro), care figurează drept creanţă priveligiată (garantată). Desigur, Fiscul nu a recuperat niciun leu… şi a formulat cerere de atragere a răspunderii personale a foştilor administratori.

Formularea unei astfel de solicitări nu este surprinzătoare, de obicei Fiscul procedează aşa, dar în cazul aceasta a apărut o mare surpriză: cererea de atragere a răspunderii personale a vizat toţi administratorii firmei, de la înfiinţare şi până la intrarea în faliment: Mihai Gabriel SURDU, Mirela BUTNARU şi Gelu Florin AMĂRIŢEI.

Deşi SURDU a declarat că el nu are nicio treabă, că este o greşeală, judecătorul sindic Dan ARTENIE a considerat că toţi trei trebuie să răspundă/plătească şi a decis aşa:

Stabileşte răspunderea personală a pârâţilor pentru pasivul debitorului falit TERMO GLAS SECURITY SRL, în sensul că îi obligă în solidar să acopere pasivul debitoarei rezultând din tabelul definitiv al creanţelor (469.748 lei – n.r.)

Sentinţa nu este definitivă şi deja a fost atacată cu apel de către Mihai Gabriel SURDU. În cazul în care Curtea de Apel Iaşi va valida sentinţa primei instanţe, e aproape sigur că Mihai Gabriel SURDU va fi nevoit să achite toţi banii… că BUTNARU şi AMĂRIŢEI nu au de unde. Şi, în plus, nici nu cred că e vina lor că s-a ajuns aici! (sursa foto: agerpres.ro)

NOTĂ:
Ţinând cont că astăzi s-a nimerit să scriu două articole din aceeaşi zonă (atragerea răspunderii personale), nu pot să nu remarc că „acelaşi Fisc din Iaşi” s-a zbătut să găsească vinovaţi pentru o ţeapă de 100.000 euro… dar a făcut tot posibilul să rămână nerecuperată o ţeapă de vreo 230.000 de euro. Pare că a rămas valabilă zicerea că „trebuie să furi de la un milion în sus ca să rămâi nepedepsit„.

CITIŢI ŞI:
Fiscul a luat o ţeapă de un milion lei de la firma lui ROMICĂ URSU, iar instanţa… acuză DGRFP/AJFP Iaşi de „ignorarea vădită a dispoziţiilor legale”!