GALAXY BRANDING SERVICES: Faliment cu datorii la stat de 299.505 lei, stopaj la sursă de peste 50%; ca de obicei, lichidatorul judiciar Andreea Gina GRIGORIAN nu a găsit vreun vinovat pentru banii furaţi de la angajaţi

Societatea GALAXY BRANDING SERVICES SRL Iaşi (CUI/CIF: 38274917) a intrat direct în faliment (la propria cerere), conform deciziei pronunţate de Tribunalul Iaşi pe 6 octombrie 2022 (Dosarul nr.4944/99/2022), iar tabelul preliminar prezintă o masă credală de 299.505 lei şi un singur creditor – AJFP Iaşi.

Conform site-ului ANAF, datoriile firmei deţinute de Andrei Costin RUSU (din Târgu Neamţ; foto, stânga) şi ieşeanul Andrei Răzvan ZVORIŞTEANU (foto, dreapta), cu menţiunea că oficial numai nemţeanul a avut atribuţii de administrator, includ o componentă majoritară de stopaj la sursă. Astfel, contribuţiile la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare sunt (fără accesorii) de 161.957 lei (115.720 lei + 46.237 lei).

Cu toate că vorbim de bani furaţi de la angajaţi şi de o ţeapă trasă Fiscului, lichidatorul judiciar CII GRIGORIAN ANDREEA GINA, practician numit la propunerea debitoarei, susţine că „din analiza indicatorilor financiari şi a documentelor care au stat la baza întocmirii lor, nu reies elemente care să indice culpa vreunei persoane în producerea insolvenţei”. Altfel spus, insolvenţa e ca ploaia… vine din cer şi nu ai cum să o opreşti!

În ceea ce o priveşte pe Andreea Gina GRIGORIAN (avocată de mare succes din moment ce s-a reprofilat pe insolvenţe), merită menţionat faptul că a avut următoarea menţiune de o inestimabilă valoare în Raportul privind cauzele falimentului:

Bilanţul este documentul contabil de sinteză care „fotografiază”, la un moment dat, situaţia patrimonială şi financiară a unei întreprinderi. El redă, sub formă de tabel sau de listă, ansamblul resurselor de care dispune întreprinderea la o anumită dată, ca şi utilizările acestora la aceeaşi dată, indicând rezultatul pe care 1-a obţinut întreprinderea în cursul exerciţiului financiar

Ar fi nemaipomenit dacă GRIGORIAN ar şi înţelege ce vor să spună pasajele luate cu copy-paste din manuale sau din alte rapoarte (probabil de la „mentorul” HOMORANU)!

Societatea GALAXY BRANDING SERVICES SRL a fost înfiinţată în septembrie 2017 şi a prestat „activităţi ale agenţiilor de publicitate”. A început să raporteze rezultate negative chiar din 2018, astfel că la finalul anului 2021 înregistra datorii de 316.777 lei şi capitaluri proprii negative, de -287.154 lei.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi patroni ai datornicei, Andrei Costin RUSU mai este asociat şi administrator la BE THE EXCEPTION SRL Iaşi (CUI/CIF: 38278668), în timp de Andrei Răzvan ZVORIŞTEANU este implicat – ca asociat şi/sau administrator – în firmele BE THE EXCEPTION SRL, GALAXY DESIGN SRL (CUI/CIF: 17663946), RZ VISION MAKER SRL (CUI/CIF: 42140638), THEMESIS SRL (CUI/CIF: 43477624), toate cu sediul social în Iaşi. (sursa foto: facebook.com/PROMERGroup)