HAL DE SPECIALIST ÎN INSOLVENŢE! A convocat Adunarea Creditorilor pentru aprobarea „Raportului privind cauzele”… dar a uitat să întocmească documentul respectiv

Societatea CHERRY S & M CONSULTING SRL Bucureşti (CUI/CIF: 23906926) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.16502/3/2021 a susţinut că are „datorii către asociaţi în sumă de 51.902,27 lei şi datorii către stat în sumă de 42.097 lei, total 88.098,36 lei”. Totalul este calculat greşit… dar ne mai punem pentru câţiva lei?!

Conform bilanţului public, CHERRY S & M CONSULTING SRL a încheiat anul 2020 cu datorii de 88.099 lei şi… 307.804 lei în casă şi conturi la bănci! Din acest motiv, am considerat demersul debitoarei „de a trage heblul” ca fiind dubios şi am sesizat lichidatorul judiciar provizoriu CII MÎNZĂ VASILICA RALUCA (practician propus de debitoare), solicitând un punct de vedere. Nu am primit niciun răspuns… ceea ce era de aşteptat. Ce să spună, că este în cârdăşie cu falita?!

Conform tabelului preliminar al creanţelor, publicat în afara termenului stabilit de instanţă, masa credală se cifrează la 48.968,83 lei, cel mai important sponsor fiind – desigur! – Fiscul, cu 48.773 lei. După cum se poate observa, nu există asociaţi înscrişi la masa credală, iar totalul datoriilor este sub pragul minim prevăzut de Legea 85/2014 (50.000 lei).

Considerată „specialist în insolvenţe” (aşa sunt numiţi toţi practicienii… deşi unii nu ştiu cum îi cheamă dacă nu au cartea de identitate în mână), Vasilica Raluca MÎNZĂ a convocat Adunarea Creditorilor, primul punct pe ordinea de zi fiind „Prezentarea şi aprobarea Raportului privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă”.

Ce să vezi? Deşi termenul pentru întocmirea şi depunerea la dosar a acestui Raport este de 40 de zile de la desemnarea lichidatorului (deschiderea procedurii) – 28 iunie 2021 în acest caz, Fiscul atrage atenţia în punctul de vedere transmis pe 27 august 2021 că «nu a fost publicat sau comunicat Raportul», motiv pentru care este necesară convocarea unei alte Adunări a Creditorilor. De atunci au mai trecut două săptămâni… şi nimic nou (în BPI). Probabil că „specialistul în insolvenţe” aşteaptă reacţia Fiscului – după sesizarea transmisă de SUPERVIZOR.ro. Să aştepte!