Încă un faliment cu mulţi bani care „şi-au luat zborul”; am informat lichidatorul judiciar… „l-a durut la bască”! Am sesizat Fiscul, urmează judecătorul sindic

Societatea CSM NORD DISCOVERY SRL Negreşti-Oaş (CUI/CIF: 41543705) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar tabelul preliminar al creanţelor prezintă o masă credală de 114.263 lei şi un singur creditor – AJFP Satu Mare. Surprinzător, în tabel nu apare şi COMUNA VETIŞ, deşi acest creditor este menţionat pe portalul instanţelor de judecată.

Conform bilanţului public, CSM NORD DISCOVERY SRL (firmă înfiinţată în august 2019!) a încheiat anul 2020 cu datorii de 103.822 lei şi active circulante de 538.927 lei… din care 301.452 lei în casă şi conturi în bănci! Plus creanţe de 237.475 lei.

Din acest motiv („o căruţă de bani” în actele contabile), la scurt timp după deschiderea procedurii, am semnalat lichidatorului judiciar provizoriu ADMIN INSOLV SPRL (Cristian RACOLŢA), practician numit la propunerea debitoarei, această situaţie şi am solicitat un punct de vedere. Nu am primit niciun răspuns… ceea ce era de aşteptat. Ce să spună, că este în cârdăşie cu falita?!

Mai mult, Cristian RACOLŢA, probabil în ideea că aşa „îşi arată muşchii”, nu a publicat în BPI Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului… şi nici măcar vreo menţiune sau anunţ cu referire la acest document. Asta nu face decât să-mi întărească părerea că doar practicienii care nu au nimic de ascuns, care nu sunt în cârdăşie cu debitoarele şi care ştiu cât de cât să scrie în limba română… publică acest document în BPI.

După apariţia tabelului preliminar, am sesizat şi Fiscul cu propunerea „de a analiza oportunitatea efectuării inspecţiei fiscale la debitoarea CSM NORD DISCOVERY SRL şi de a nu confirma ADMIN INSOLV SPRL în funcţia de lichidator judiciar”. Am primit un număr de înregistrare… iar la prima Adunare a Creditorilor a votat pentru menţinerea în funcţie a practicianului ADMIN INSOLV SPRL! Ar putea exista şi o altă explicaţie în afară de «participarea la cârdăşie»: numirea altui practician ar fi dus la prelungirea procedurii.

Pe 25 octombrie 2021 este programat următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.1583/83/2021, al debitoarei CSM NORD DISCOVERY SRL. Desigur, voi informa şi judecătorul sindic cu privire la „banii din contabiliate”… despre care aşa-zisul specialist în insolvenţe Cristian RACOLŢA nu vrea să spună nimic! Ce-am avut şi ce-am pierdut?!