Haos la insolvenţa EXPRESS DELIVERY SOLUTIONS! Instanţa a greşit numele administratorului judiciar… iar cel „de la rectificare” a cerut să fie schimbat

Înfiinţată în martie 2014, firma de curierat EXPRESS DELIVERY SOLUTIONS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 32987610) este deţinută de Manuel-Ioan HOISAN şi, conform site-ului propriu, activează sub sigla „EDS Curier”… dar nu deţine o marcă cu această denumire.

Pentru anul trecut, EXPRESS DELIVERY SOLUTIONS SRL a raportat doar 5 angajaţi (faţă de 65 în anul anterior), pierderi de 1.089.262 lei, la o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei (5,19 milioane lei în 2017) şi datorii de 1,46 milioane lei.

Pe 2 mai 2019, societatea lui HOISAN a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, care a fost admisă de judecătorul sindic Mihaela PAICU de la Tribunalul Bucureşti pe 10 mai 2019, numai că în funcţia de administrator judiciar provizoriu nu a fost numit practicianul propus de debitoare, AUXILIUM INSOLVENCY IPURL, ci unul propus de o creditoare.

În sentinţă şi pe portal.onrc.ro, numele administratorului judiciar este EURO INSOL SPRL (Bucureşti).

A fost durere mare pentru HOISAN, care a atacat sentinţa cu apel, ceea ce sugerează că are un interes major în desemnarea practicianului propus de el… şi probabil se teme că un alt specialist în insolvenţe i-ar putea da planurile peste cap.

Pe 21 iunie 2019, la aproape o lună şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, judecătorul sindic Mihaela PAICU a emis o „Încheiere de îndreptare eroare materială” prin care a anunţat că administrator judiciar provizoriu este EURO INSOLV SPRL Satu Mare, şi nu EURO INSOL SPRL! „Frumos” e că, în această situaţie, apelul debitoarei vizează intimatul EURO INSOL SPRL, firmă care nu are nicio legătură cu procedura!

Din cauza încurcăturii, până acum nu s-a parcurs nicio etapă din procedura de insolvenţă: nu a fost publicată notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă, nu au fost depuse rapoartele prevăzute de lege (privind propunerea de intrare în faliment sau de continuare a perioadei de observaţie şi cel privind cauzele inssolvenţei)… şi tot aşa. Pentru ca haosul să fie „suprem”, administratorul judiciar a cerut să fie înlocuit, după cum rezultă din menţiunea de pe portal.just.ro. Poate l-a convins cineva că e mai bine să renunţe!

Dacă nu se devansează termenul, Tribunalul Bucureşti va numi un nou administrator judiciar pe 13 august 2019 şi în mod normal ar trebui să stabilească noi termene, inclusiv pentru înscrierea la masa credală.

În ceea ce priveşte E.D.S. CURIER SRL Bucureşti (CUI/CIF: 38717313) – firmă înfiinţată de Manuel-Ioan HOISAN şi Alina Gabriela CIUCU în ianuarie 2018 şi din care HOISAN s-a retras -, aceasta a încheiat anul 2018 cu un profit net de 1.049.738 lei (aproape cât pierderile de EXPRESS DELIVERY SOLUTIONS SRL!) şi o cifră de afaceri de 1.888.716 lei, iar în casă şi conturi figura cu suma de 1.141.619 lei. (sursa foto: carleton.ca)

CITIŢI ŞI:
EXPRESS DELIVERY SOLUTIONS s-a cerut în insolvenţă… iar firma de rezervă este E.D.S. CURIER