IASICON este în insolvenţă. Teoretic! Decizia din iunie 2018 a Curţii de Apel Iaşi a rămas doar pe hârtie

IASICON SA Iaşi (CUI: 1957821), firmă controlată de Titel SINESCU (foto), a fost una dintre cele mai importante firme de construcţii din Iaşi. În 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 231,88 milioane lei, un maxim istoric.


Pe 20 octombrie 2017 a apărut o cerere de aplicare  a Legii 85/2014 împotriva debitorului IASICON, din partea creditorului ORION AUTO INVEST SRL Argeşelu (CUI: 8314793), o firmă în reorganizare judiciară – Dosarul nr. 8779/99/2017.

După exact 4 luni de la depunerea cererii, Tribunalul Iaşi a decis că „respinge cererea formulată de creditoarea ORION AUTO INVEST SRL, prin administrator judiciar FRACTAL INSOLVENŢĂ SPRL, în contradictoriu cu debitoarea IASICON SA, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei”.

Creditoarea ORION AUTO INVEST SRL, prin lichidator, a atacat sentinţa Tribunalului Iaşi, iar decizia Curţii de Apel Iaşi, din 28 iunie 2018, a fost următoarea:

Trimite cauza judecătorului-sindic pentru deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei SC IASICON SA. Definitivă

DA, decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă. TEORETIC!

Între timp, IASICON SA a apelat la tot felul de tertipuri judecătoreşti şi dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – AICI.

Sincer, nu am înţeles cum de acest dosar de insolvenţă a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (am citit Legea 85/2014 şi nu am găsit această posibilitate), dar mi-a spus cineva că este vorba de o „unitate protejată„!

Şi DA! La ora actuală, IASICON SA nu este în insolvenţă.

Şi pot să pariez că nu va intra în insolvenţă anul acesta!