O persoană fizică a cerut insolvenţa API SORELIA; din greşeală (sau poate intenţionat!), numele debitoarei este „pocit” pe portal.just.ro

Ieri, 3 octombrie 2018, la Tribunalul Neamţ a fost înregistrat Dosarul nr.1915/103/2018, care – conform portalului instanţelor de judecată – reprezintă o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă depusă de creditoarea Iulia TĂBÂRCEA (ca persoană fizică) împotriva debitoarei APISTORELIA SRL.

Pentru că monitorizez TOATE procesele de insolvenţă care apar pe portal.just.ro (chiar dacă scriu doar despre cele care vizează debitoare cu datorii de peste 200.000 euro), am sesizat apariţia acestui dosar şi am vrut să aflu ce e cu această firmă.

SURPRIZĂ! Nu există nicio firmă cu acest nume, iar debitoarea împotriva căreia a fost depusă solicitarea de aplicare a Legii 85/2014 este API SORELIA SRL Piatra Neamţ (CUI: 16984280) şi nu spun asta numai pentru că este cel mai apropiat nume (corect) de cel postat pe portal.just.ro, ci şi pentru că societatea este administrată de Ionel ŞERBAN, aşa cum apare pe portalul instanţelor.

Desigur, dacă persoanele de la Tribunalul Neamţ care postează pe portal.just.ro (probabil grefieri) ar preciza şi CUI-ul debitoarelor – aşa cum procedează alte instanţe din ţară -, nu ar mai apărea astfel de situaţii care pot genera confuzii grave.

Cu siguranţă că putem crede că eroarea APISTORELIA SRL a fost întâmplătoare, dar tot atât de bine se poate interpreta şi că a fost intenţionată. Cine caută API SORELIA SRL (sau chiar APISORELIA – „legat”) pe portalul instanţelor de judecată… nu va afla că se confruntă cu o cerere de insolvenţă. În plus, şi monitorizările pe care le oferă unele firme sunt realizate pe baza numelui debitoarei. Poate că asta s-a urmărit prin „pocirea” numelul pe portal.just.ro!

Dacă am lămurit-o cu numele – API SORELIA SRL, să mai precizez că firma este deţinută şi administrată de Ionel ŞERBAN şi Dan LUCA, se prezintă drept „specializată în preluarea şi transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri medicale şi medicamente expirate, în scopul eliminării finale prin mijloace specifice” şi cică face parte dintr-un Grup de 4 socetăţi (detalii AICI).

În ceea ce priveşte greşeala celor de la Tribunalul Neamţ, poate că ar trebui să nu-i critic prea tare! Nici măcar cei de la API SORELIA SRL (două cuvinte, da?!) nu ştiu cum se numeşte compania pentru care prestează – atât pe site-ul propriu, cât şi pe contul de Facebook… apare numele APISORELIA SRL (un singur cuvânt). Care, desigur, nu este corect! (sursa foto: facebook.com – APISORELIA-GROUP)