IFN – o mare greşeală de denumire a unor cămătari. Hai să-i ajutăm pe bunicii noştri şi să nu-i lăsăm la mâna unor jigodii!

IFN înseamnă „Instituţie financiară nebancară”.

Conform dexonline.ro (prima definiţie):
Instituţie înseamnă „organizaţie de stat care desfăşoară activităţi cu caracter…”.
Nu, nu e o eroare, s-a urmărit inducerea ideii că IFN-urile sunt „de stat”. 

În realitate, IFN-urile sunt doar entităţi private, case de amanet sau tot felul de firme care acordă împrumuturi cu dobânzi uriaşe.

DA, sunt nişte cămătari.

Acceptaţi de lege, de BNR… şi care profită de oamenii necăjiţi, de nişte oameni care nu înţeleg, cărora nu le spune nimeni la ce riscuri se expun dacă se împrumută de la astfel de firme.

1,2% la sută PE ZI este dobânda (camăta) pe care o percep aceste societăţi comerciale. Mare parte dintre ele.

Aaa, dar nu e problema mea, ce mă interesează pe mine că vecinul/vecina s-a împrumutat cu dobândă de 1.2% PE ZI de la Viva Credit sau de la alţi. După ce plăteşte dobânda uriaşă, nu o să mai aibă bani de întreţinere?! Nu e treaba mea
Hai să-i un share lui Michutzu că a făcut un clip extraordinar!

Dar ce ar fi ca noi, cei care scriem pe net, şi care poate avem o oarecare influenţă, să le explicăm bunicilor noştri că nu e ok să se împrumute în astfel de condiţii. 

Şi NU, nu e adevărat că bunicii noştri nu au conturi pe Facebook. Dacă nu ar avea, nu ar exista reclame/spoturi pe net pentru astfel de cămătari. Aceste reclame pe ei îi vizează. Pentru că sunt cei mai vulnerabili.

Reclamele nu sunt pentru noi, cei cumva mai tineri. Noi, cei cumva mai tineri, găsim un prieten care să ne ajute la nevoie cu 3-500 lei, pentru două săptămâni, fără să ne ceară să-i plătim dobândă de 1,2% PE ZI.

Ţinta acestor reclame mincinoase? Bunicii noştri! Cei care au pensii foarte mici (dacă ai pensie de peste 2.000 lei nu te mai împrumuţi), adică cei care şi-aşa o duc foarte rău.

Sunt convins că aţi văzut reclamele cămătarilor pe net sau la TV. V-aţi întrebat vreodată: „cât de neinformat/dezinformat şi de neajutorat să fii ca să împrumuţi 3-500 de lei cu dobândă de 1,2% PE ZI, adică 36% PE LUNĂ?!„. Cât de singur pe lume să fii ca să nu găseşti 3-500 lei pentru câteva zile?

Ştiţi cât a fost profitul net al VIVA CREDIT IFN SA pe anul 2017? 11.406.615 lei. În 2016 a fost de „numai” 7.728.795 lei

Da, e un profit exclusiv din cămătărie, că IFN-urile nu au voie să mai desfăşoare şi alte activităţi (comerţ, de exemplu). Din cămătărie legală, desigur.

Şi la fel e şi la alţii. Azi „a căzut bafta” pe Viva Credit pentru că am văzut un aşa-zis clip la Micutzu. Dar îmi propun să prezint şi rezultatele altor cămătari

Revenind la titluCred că denumirea corectă pentru actualele IFN-uri ar fi FC-BNR (Firmă de Cămătărie acceptată de Banca Naţională a României)

Şi râmâne cum am promis: O să încerc să trec în revistă toţi cămătarii legali şi să le prezint „ofertele”, astfel încât să înţeleagă toată lumea că nu e ok să se împrumute de la astfel de „creditori”! Şi o să propun CNA-ului să includă „mesaje de interes public” care să vizeze astfel de credite… şi pariurile sportive. Care sunt mult mai dăunătoare decât sarea, zahărul şi grăsimile!  

M-aş bucura să primesc un ajutor în acest sens!

Mulţumesc anticipat!
(sursa foto: kellyskornerblog.com)