Incapacitate de plată la 25 de ani de activitate pentru un producător de preparate din carne cu afaceri de peste 10 milioane euro

Lefrumarin

Deţinută şi administrată de Nicolae Marin BRÂNZĂ (63 de ani), societatea LEFRUMARIN SRL Săcele (CUI: 1106817) se ocupă de „producţia de preparate din carne, creşterea, îngrăşarea şi abatorizarea animalelor, comerţul en-gros şi en-detail cu produse alimentare, având o reţea proprie de magazine şi o reţea de distribuţie”, după cum precizează pe site-ul propriu.

Deşi oficial criza a trecut de multă vreme şi economia chiar duduie prin capul unora, firma din Săcele nu a mai reuşit să revină la vânzările din 2008-2009, curios fiind faptul că o scădere importantă a cifrei de afaceri s-a înregistrat abia în 2013. Mai grav este că nivelul datoriilor nu a coborât proporţional cu reducerea activităţii, iar la finalul anului trecut „s-a spart buba”.

Pe 7 decembrie 2016, cu două zile înainte de a împlini 25 de ani de la înfiinţare, LEFRUMARIN SRL a intrat în procedură generală de insolvenţă, oficial la propria cerere, dar portalul instanţelor de judecată mai menţionează o mulţime de creditori care au solicitat aplicarea Legii 85/2014. (Dosar nr.5844/62/2016, Tribunalul Braşov). În cadrul procedurii, TOP EXPERT SPRL (Laurenţiu Cătălin NICA) va îndeplini atribuţiile de administrator, iar creditorii se pot înscrie la masa credală până cel târziu mâine, 20 ianuarie 2017. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se desfăşoare pe 13 februarie 2017, ora 14:00, la sediul social al debitoarei.

LEFRUMARIN-15-ani-(2015)-w

Interesant este faptul că administratorul judiciar nu a trecut pe ordinea de zi a acestei întruniri prezentarea/aprobarea raportului privind cauzele insolvenţei, dar a anunţat deja că vrea onorariu de 3.000 lei/lună plus 8% „din valorificarea bunurilor, din sumele distribuite creditorilor, cât şi din recuperarea creanţelor”. Până acum, practicianul a reuşit să publice raportul privind propunerea de continuare a perioadei de observaţie, document care reprezintă, de fapt, o prezentare elogioasă a firmei, de parcă ar vrea să o pună la vânzare pe olx!

Calitatea superioară a produselor şi menţinerea constantă a acesteia a menţinut societatea LEFRUMARIN în segmentul de top al producătorilor locali de preparate din carne. Clienţii sunt mulţumiţi de calitatea produselor din carne, de modul de prezentare al acestora, de promptitudinea cu care sunt onorate comenzile cât şi de preţurile practicate„, spune TOP EXPERT SPRL, fără să-şi pună întrebarea „dacă toate sunt de la excepţional în sus, cum de a ajuns firma în incapacitate de plată?„.

Nicolae Marin BRÂNZĂ nu mai are în portofoliu nicio insolvenţă şi la ora actuală figurează ca asociat la următoarele 3 firme:

  • „LEFRUMARIN 2000” SRL Micloşoara (CUI: 13461901) – 8 milioane lei cifra de afaceri din 2015
  • ATRACTIV SRL Săcele (CUI: 1106825) – 15,98 milioane lei
  • HANUL DOMNESC SRL Săcele (CUI: 22684295) – 4,14 milioane lei

Dosarul de insolvenţă nr.5844/62/2016, al societăţii LEFRUMARIN SRL Săcele, are programat următorul termen de judecată pe 8 martie 2016. Până ieri, 18 ianuarie 2017, sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă nu a fost publicată în BPI. (sursa foto: lefrumarin.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact