Deţinută şi administrată de Mircea Alexandru ŞERBĂNESCU (56 de ani), societatea SEMPREST SRL Bucureşti (CUI 326709, înfiinţată în 1992) oferă servicii de transport, depozitare şi distribuţie, iar printre clienţi se numără, conform site-ului propriu, COCA COLA HBC ROMANIA, CARLSROM BEVERAGE, PERLA HARGHITEI, UNITED ROMANIAN BREWERIES sau KUEHNE+NAGEL.
Deşi a încheiat toţi anii 2001-2015 cu profit, datoriile mari (peste 50% din cifra de afaceri) au sufocat firma, care pe 29 noiembrie 2016 a solicitat protecţia Legii 85/2014. În cererea introductivă (Dosarul nr.43781/3/2016, Tribunalul Bucureşti), debitoarea a precizat că „se află în încetare de plăţi, nu mai poate face faţă datoriilor exigibile în sumă de 6.489.380,07 lei cu fondurile disponibile, aşa cum rezultă din ultimul bilanţ contabil şi din balanţa întocmită la 31.10.2016″.
Dubios este faptul că, în timp ce SEMPREST SRL a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă, sentinţa precizează la un moment dat că „societatea nu mai desfăşoară activitate comercială„, iar „Pentru considerentele expuse, raportat la dispoziţiile art. 145 al 1 coroborat cu prevederile art. 71 al 1 din Legea 85/2014 instanţa va dispune deschiderea procedurii de faliment prin procedura simplificată a societăţii debitoare SC SEMPREST SRL”. Cu toate acestea, decizia a fost de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Probabil grefierul Alexandru FRÎNCULESCU a redactat sentinţa pe un document/fişier mai vechi şi a lăsat menţiunile de la altă firmă. Dar asta nu este o scuză!
Judecătorul sindic care a pronunţat sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă pe 7 decembrie 2016 se numeşte Mariana MONCEA, iar GENERAL GROUP EXPERT SPRL (Ion POPESCU) este administratorul judiciar provizoriu. Termenul limită de înscriere la masa credală este 20 ianuarie 2017, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor este programată pe 14 februarie 2017 (în notoficarea administratorului judiciar nu se precizează locul şi ora).
Practicianul în insolvenţă GENERAL GROUP EXPERT SPRL a publicat un prim raport, document în precizează că „debitoarea şi-a declarat starea de insolvenţă şi a arătat instanţei ca activitatea societăţii ar putea fi redresată prin implementarea unui plan de reorganizare„, iar mai apoi vorbeşte de „contractele existente„, ceea ce demonstrează că sentinţa publicată în BPI conţine nişte bazaconii (încetarea activităţii, faliment).
Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.43781/3/2016, al societăţii SEMPREST SRL este programat pe 15 martie 2017. (sursa foto: depozitinfo.ro)
DOCUMENT ATAŞAT:
SEMPREST SRL – sentinţa de deschidere a procedurii de insolventa
NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact