Insolvenţă la o firmă de construcţii abonată la deszăpeziri… şi patronată de o septuagenară

Înfiinţată în iunie 2009, INTEGRAL BETON PREST SRL Poiana Câmpina (CUI: 25659490) este deţinută şi administrată de Ioana MATEI (78 de ani), are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor”, dar s-a remarcat în ultimii ani prin câştigarea mai multor contracte de deszăpezire la nivelul judeţului Prahova.

La începutul lunii noiembrie 2017, presa locală anunţa faptul că INTEGRAL BETON PREST SRL – societate care, la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Prahova, a câştigat 4 dintre cele 8 sectoare în care fusese împărţit judeţul – a informat beneficiarul contractului (CJ Prahova) că intenţionează să subcontracteze lucrările de deszăpezire pentru 3 din cele 4 sectoare. Nu s-a spus atunci care este motivul pentru care firma septuagenarei Ioana MATEI renunţă la mare parte din lucrări, dar acum lucrurile sunt clare.

Pe 21 noiembrie 2017, INTEGRAL BETON PREST SRL a solicitat protecţia Legii 85/2014, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.8486/105/2017 a precizat că „se află în imposibilitatea de a achita la termenele scadente obligaţiile pe care le are către creditori, în suma de 3.142.636 lei, conform balanţei de verificare depusă la dosar”. Probabil suma de 3,14 milioane lei reprezintă doar restanţele mai vechi de 60 de zile, pentru că datoriile totale sunt mult mai mari – 9,78 milioane lei la finalul anului 2016, conform bilanţului depus la Fisc.

Demn de menţionat este faptul că, la data depunerii cerererii, debitoarea avea conturile poprite, aspect care reiese din evidenţele de la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) – instituţie la care INTEGRAL BETON PREST SRL figurează cu numai 5 incidente, dintre care 3 sunt considerate minore tocmai pentru că exista poprire pe conturi.

Judecătorul sindic Irina Hermina BOTNARU de la Tribunalul Prahova a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă pe 12 decembrie 2017 şi a numit practicianul EXTREM INSOLV IPURL (Silviu Georgian TOMA) în funcţia de administrator judiciar provizoriu. Instanţa a mai stabilit data de 23 ianuarie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 16 februarie 2018, ora 13:00, la sediul administratorului judiciar (Ploieşti, str. Gheorghe Doja nr.21, bl.35A2, parter, ap.1).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr. 8486/105/2017, deschis împotriva debitoarei INTEGRAL BETON PREST SRL Poiana Câmpina, este programat pe 22 martie 2018. (sursa foto: casece.com)

DOCUMENTE ATAŞATE:
INTEGRAL BETON PREST SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

INTEGRAL BETON PREST SRL – Notificare privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă