Insolvenţă la SIMONA PĂTRULEASA: firma de construcţii pe care o administrează are datorii de 3,4 MILIOANE LEI către societatea care a depus plângere penală împotriva lui ŞTEFAN BĂNICĂ

Cunoscută (de) la televizor drept Simona PĂTRULEASA, prezentatoarea de la KANAL D se numeşte în acte Maria Simona IVANOF (42 de ani) şi din iunie 2016 a devenit asociat majoritar (99%) la IPG IMPACT CONSTRUCT SRL Bucureşti (CUI: 32377964), iar din luna următoare a ajuns şi unic administrator al societăţii.

IPG IMPACT CONSTRUCT SRL a fost înfiinţată în octombrie 2013, de Sabin Claudiu IVANOF (43 de ani), soţul Simonei. În septembrie 2015 a fost efectuată o majorare de capital social în urma căreia Constantin DUMITRU (împlineşte 31 de ani luna viitoare) a ajuns să deţină 99% din pările sociale, dar după numai 9 luni a cedat locul Simonei PĂTRULEASA, cu diferenţa că ea a preluat şi funcţia de administrator (de la Sabin Claudiu IVANOF).

Cu siguranţă că ştirista nu şi-a descoperit peste noapte abilităţi de anteprenor în construcţii, ci s-a recurs la această nişcare pentru că soţul acesteia mai are (a avut) nişte afaceri cu probleme (împreună cu fratele Bogdan IVANOF), care ar putea afecta şi noua firmă în cazul unor executările silite.

Managementul PĂTRULEASA nu a putut evita insolvenţa

Afacerea a fost trecută pe numele vedetei TV într-un moment în care apăruseră deja problemele financiare, dovadă în acest sens fiind cererea de deschidere a insolvenţei depusă de creditorul TERRA STRADE TOTAL CONSTRUCT SRL pe 24 august 2016, care ulterior a fost retrasă.

Şi pentru că ori situaţia financiară a firmei era „irecuperabilă”, ori managementul Simonei PĂTRULEASA nu a fost la nivelul aşteptat, IPG IMPACT CONSTRUCT SRL s-a cerut în insolvenţă pe 3 martie 2017, precizând că „deşi activitatea societăţii, de la înfiinţare şi până în prezent, s-a desfăşurat în bune condiţii, contextul economic defavorabil existent în prezent, la nivel general, dar mai ales la nivelul sectorului de activitate, s-a resimţit acut asupra activităţii companiei. Acest aspect a dus la diminuarea semnificativă a ritmului de încasare a contravalorii produselor şi serviciilor furnizate, pe de o parte, ca urmare a intrării în insolvenţă a unora dintre debitorii societăţii, iar pe de alt parte, ca urmare a nerespectării termenelor de plată de către partenerii de afaceri, urmare a dificultăţilor cu care se confruntă piaţa„.

Război cu plângere penală împotriva lui ŞTEFAN BĂNICĂ

Interesant este că aplicarea Legii 85/2014 a fost solicitată şi de creditorul IPG IMPACT SRL Bucureşti (CUI: 24434619), pentru o creanţă de 3.402.444,41 lei. Această firmă este deţinută de Bogdan IVANOF (37 de ani) şi se află în insolvenţă din 15 octombrie 2013 (Dosarul nr.32838/3/2013). După 6 zile, pe 21 octombrie 2013, a fost înmatriculată societatea IPG IMPACT CONSTRUCT SRL… cu sediul social în aceeaşi clădire din Şoseaua Nordului 96, doar apartamentul diferă!

Legat de IPG IMPACT SRL Bucureşti, merită menţionat faptul că, după deschiderea insolvenţei, Ştefan BĂNICĂ a solicitat înscrierea la masa credală cu suma de 11.965.758,44 lei. Administratorul judiciar nu numai că a respins cererea de creanţă pe motiv că nu există în evidenţele contabile ale debitoarei, dar a precizat că „există o datorie a presupusului creditor faţă de IPG IMPACT SRL, în cuantum de 6.000.094,64 lei„.
Mai mult, Adunarea Creditorilor din 23 decembrie 2013 a aprobat „formulare de acţiuni judiciare împotriva debitorului Ştefan BĂNICĂ, în baza contractului de asociere şi a contractului de antrepriză, precum şi angajare avocaţi în vederea susţinerii acţiunilor”, iar „la recomandarea avocaţilor, precum şi a administratorului special al societăţii, a fost introdusă şi o plângere penală impotriva lui Ştefan BĂNICĂ, înregistrată sub numărul 1351/P/2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 1″!

După aproape doi ani, s-a anunţat în presă că acest conflict s-ar fi rezolvat pe cale amiabilă (detalii AICI), aspect confirmat şi de administratorul judiciar într-un raport din ianuarie 2016, în care vorbeşte de preluarea de către insolventa IPG IMPACT SRL a unor imobile (apartamente). Ulterior, administratorul judiciar a fost schimbat, iar cel nou nu a mai pomenit nimic de aceste apartamente!

Afacerea merge mai departe… cu antreprenor de 69 de ani

Atât debitoarea IPG IMPACT CONSTRUCT SRL, cât şi creditoarea IPG IMPACT SRL au propus acealaşi practician pentru preluarea atribuţiilor de administrator judiciar provizoriu (ce surpriză!), aşa că judecătorul sindic Elena BLIDARU MATEESCU a avut o misiune uşoară şi a numit FIDUCIA SPRL în această funcţie.

În Dosarul de insolvenţă nr.7529/3/2017 de la Tribunalul Bucureşti, judecătorul sindic a mai stabilit data de 18 aprilie 2017 drept termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, iar Adunarea Creditorilor se va desfăşura pe 27 aprilie 2017, ora 15:00, în Bucureşti, Bd. Burebista nr.1, bl.D15, sc.2, et.2, ap.40, sector 3. Chiar dacă firma lui Bogdan IVANOF este cel mai important creditor, mai există şi alte firme/instituţii care au de recuperat bani de la societatea controlată de Simona PĂTRULEASA, datoriile declarate în cererea de insolvenţă fiind de 4.830.655 lei.

Şi pentru că viaţa şi afacerile trebuie să meargă înainte, indiferent de victimele colaterale, IVANOF-ii şi-au pregătit terenul încă de anul trecut. Chiar pe 8 martie 2016 a fost înmatriculată societatea GPI BUILDING LOGISTIC SRL Bucureşti (CUI: 35773157), la care unic asociat şi administrator era Luciana-Maria IVANOF (69 de ani). În august 2016, după ce Simona PĂTRULEASA preluase „mortul” IPG IMPACT CONSTRUCT SRL, a intrat şi Sabin Claudiu IVANOF în noua firmă, în calitate de asociat minoritar (9,09%) şi de (unic) administrator.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.7529/3/2017, al debitoarea IPG IMPACT CONSTRUCT SRL este programat pe 20 iunie 2017. (sursa foto: facebook.com/simonapatruleasaoficial)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact