INTERNATIONAL BAX LOGISTIC a intrat în insolvenţă; administratorul de facto Ionel ANECHITEI trebuie să plătească (împreună cu Adrian Ionuţ ZAHARIA) suma de 13,19 milioane lei, ţeapa trasă prin intermediul OLIMPIC GRUP

INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL Târgu Neamţ (CUI/CIF: 34520733) – a intrat în insolvenţă (la propria cerere, din a doua încercare), susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.529/103/2023 că „a acumulat datorii scadente de peste 60 de zile în cuantum total de 2.351.834,69 lei, dintre care 1.629.466 lei datorii către bugetul de stat şi 722.368,69 lei reprezentând debite către diverşi furnizori”.

Chiar dacă debitoarea încă nu a depus bilanţul pentru 2022 (aspect trecut cu vederea de judecătorul sindic Cristinel DUMITREASA), cel din 2021 (depus cu mare întârziere!) arată că datoriile totale sunt mult mai mari – 4.606.431 lei la 31 decembrie 2021.

În cadrul procedurii generale de insolvenţă, practicianul propus de debitoare RECOVERY LEGAL CONSULTANT SPRL Suceava va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar data de 13 aprilie 2023 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală.

Societatea INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL a fost înfiinţată în mai 2015 de Florin-George MIHĂILĂ, sub numele MILLIDGE & DOIG SRL (cu sediul social în Piatra Neamţ) şi urma să presteze „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.

A fost rebotezată în 2017, când a fost preluată (în acte) de Cristi CHITIC (foto dreapta), sediul social a fost mutat în Târgu Neamţ, iar obiectul principal de activitate a devenit „transporturi rutiere de mărfuri şi servicii de mutare”.

Deşi CHITIC este unic asociat şi administrator şi la ora actuală, iar obiectul principal de activitate nu a mai fost modificat, Ionel ANECHITEI (foto stânga) – în calitate de administrator?! – susţinea vara trecută (într-un articol probabil publicitar) că INTERNATIONAL BAX LOGISTIC SRL „este o societate, colector autorizat de deşeuri ambalaje, care plăteşte pentru carton, pet, sticlă și doză şi oferă agenţilor economici posibilitatea reducerii costurilor facturilor la salubritate” – AICI.

Cel mai probabil, Ionel ANECHITEI este administrator de facto (şi patron) al societăţii, dar „stă în umbră” pentru că are o sentinţă de atragere a răspunderii personale pentru falimentul falimentul OLIMPIC GRUP SRL Ţibucanii de Jos (CUI/CIF: 24143849) – detalii AICI.

Încă nu am reuşit să întreb Fiscul (nemţean) câţi bani a recuperat de la „condamnaţii” ANECHITEI şi ZAHARIA… dar promit să-mi fac timp zilele acestea!

CITIȚII ȘI:
Falimentul OLIMPIC GRUP: La revizuire, „condamnarea” pentru Ionel ANECHITEI şi Adrian Ionuţ ZAHARIA a fost redusă la 13,19 milioane lei (document ataşat)