Falimentul OLIMPIC GRUP: La revizuire, „condamnarea” pentru Ionel ANECHITEI şi Adrian Ionuţ ZAHARIA a fost redusă la 13,19 milioane lei (document ataşat)

Societatea OLIMPIC GRUP SRL Ţibucanii de Jos (CUI/CIF: 24143849) a fost înfiinţată în 2008, iar pentru anul 2010 a raportat un profit net de 40.968 lei, la o cifră de afaceri de 38.583.976 lei, datorii de 47.525.638 lei şi active circulante de 47.710.070 lei, din care stocuri de 30.055.342 lei, creanţe de 17.654.667 lei şi 61 lei în casă şi conturi la bănci.

Pe data de 26 iunie 2013, OLIMPIC GRUP SRL a intrat în insolvenţă, la cererea Fiscului, care a invocat o creanţă de 21.080.336 lei. Încă de la bun început, administratorul judiciar CII MINUŢ VICTORIA a apreciat că asociatul unic şi administratorul societăţii Adrian Ionuţ ZAHARIA se face vinovat de insolvenţă, principala acuzaţie la adresa acestuia fiind următoarea: „a ţinut o contabilitate fictivă si nu a ţinut o contabilitate în conformitate cu legea, prin desfăşurarea unei activităţi economice fictive, nedeclararea livrărilor si achiziţiilor de mărfuri şi a sumelor impozabile, neînregistrarea şi neprezentarea de documente din care să rezulte realitatea operaţiunilor economice efectuate de societate, înregistrarea în contabilitate a unor documente justificative false”.

Tabelul preliminar (singurul publicat în BPI) a prezentat o masă credală de 26.021.048 lei (25.995.878 lei – partea Fiscului), s-a trecut rapid la faliment, iar lichidatorul judiciar CII MINUŢ VICTORIA a formulat cerere de atragere a răspunderii încă din octombrie 2014, dar nu doar împotriva patronului (din acte) Adrian Ionuţ ZAHARIA, ci şi împotriva lui Ionel ANECHITEI (foto), în calitate de „administrator mandatar”, considerat ulterior administrator „de facto” al societăţii.

În mai 2015, judecătorul sindic Ana MÂNGÂŢĂ de la Tribunalul Neamţ a dispus ca pasivul societăţii debitoare OLIMPIC GRUP SRL, în sumă de 26.021.048 lei, să fie suportat de fostul administrator statutar ZAHARIA Adrian-Ionuţ şi de fostul administrator de fapt ANECHITEI Ionel. Tot atunci a fost închisă procedura de faliment.

După 6 ani şi jumătate, Adrian Ionuţ ZAHARIA a depus o cerere de revizuire a sentinţei, invocând faptul că nu a fost găsit vinovat într-un dosar penal în care era acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani (în calitate de administrator la OLIMPIC GRUP SRL).

Tribunalul Neamţ a respins cererea de revizuire, sentinţa a fost atacată cu apel, iar Curtea de Apel Bacău a fost ceva mai înţelegătoare şi a dispus ca „parte din pasivul societăţii OLIMPIC GRUP SRL, în valoare de 13.186.648 lei, să fie suportat de fostul administrator statutar ZAHARIA Adrian-Ionuţ şi de fostul administrator de fapt ANECHITEI Ionel”.

Altfel spus, „condamnarea” a fost redusă la jumătate, sentinţa este definitivă şi „partea bună” a acestui demers iniţiat de Adrian Ionuţ ZAHARIA este că a readus la lumină ţeapa OLIMPIC GRUP SRL… şi a creat oportunitatea de a întreba Fiscul ce demersuri a efectuat pentru recuperarea prejudiciului… şi ce gânduri are în acest sens!

DOCUMENT ATAŞAT:
OLIMPIC GRUP SRL – Decizie de atragere a răspunderii patrimoniale (revizuire)

CITIŢI ŞI:
INTERNATIONAL BAX LOGISTIC insistă cu o nouă cerere de intrare în insolvenţă; şi aceasta ar putea fi respinsă… pentru că debitoarea nu a depus bilanţul pe 2022