IULIUS MALL declanşează falimentul OPERATIONS RESEARCH, firmă care „a vânturat” zeci de milioane în doi ani

OPERATIONS RESEARCH SRL Cluj-Napoca (CUI: 23806854) este o firmă de studiere de a pieţii şi sondare a opiniei publice înfiinţată în anul 2008. Asociat majoritar (90%) şi administrator este Emil PÎSLARU (41 de ani), diferenţa de 10% din părţile sociele fiind deţinută de o firmă cu acelaşi nume, dar din Slobozia (Ialomiţa)! Această OPERATIONS RESEARCH SRL Slobozia (CUI: 14608718) îl are ca unic asociat şi administrator pe acelaşi Emil PÎSLARU.

Culmea este că mai există o a treia OPERATIONS RESEARCH SRL, cu sediul social în Bucureşti şi CUI: 17752695. Această firmă nu a mai depus bilanţ din 2008 (când a apărut cea din Cluj) şi acum se află în procedură de dizolvare judiciară. Desigur, Emil PÎSLARU est asociat şi administrator, cu menţiunea că mai are un partener – Daniel Marius LUICAN (41 de ani).

Firma de la Cluj, despre care unele publicaţii au scris în anii din urmă că ar fi (fost) controlată de Dan VOICULESCU, a învârtit sume importante de bani, după cum se poate observa şi din tabelul alăturat. Deosebit de interesant este bilanţul din 2014, care prezintă, pe lângă veniturile şi cheltuielile „normale” şi VENITURI ÎN AVANS de 36.159.974 lei, bani care nu au fost încasaţi din moment ce, în acelaşi an, creanţele au urcat la 46.596.180 lei. Demn de remarcat este că nu sunt menţionate şi CHELTUIELI ÎN AVANS de o valoare apropiată, ci de numai 195.276 lei.

Şi în bilanţul pe 2015 apar VENITURI ÎN AVANS foarte mari, de 17.249.690 lei, în timp ce creanţele au coborât la 25.430.419 lei. Anul trecut s-a renunţat la această şmecherie, astfel că VENITURILE ÎN AVANS au fost nesemnificative, de 8.233 lei, în timp ce creanţele au rămas la un nivel destul de ridicat – 4.299.853 lei.

Deşi au scăzut cu aproximativ 5 milioane lei, datoriile (la finalul anului 2016) sunt de 7,46 milioane lei şi sigur nu sunt numai pe hârtie din moment ce firma are mai multe procese în calitate de debitor, iar unul dintre creditori a solicitat şi a obţinut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva OPERATIONS RESEARCH SRL Cluj-Napoca.

Este vorba de IULIUS MALL CLUJ SRL (CUI: 18528158), care a invocat o creanţă de 67.312,44 lei, reprezentînd chiria şi utilităţile neachitate pentru spaţiul folosit de OPERATIONS RESEARCH SRL în clădirea „Iulius Mall”. Dincolo de valoarea datoriei, interesante sunt condiţiile din contract (probabil valabile pentru toţi chiriaşii, doar sumele diferă), pe care le puteţi „admira” în documentul ataşat. „Penalităţi de 1% pe zi de întârziere, cuantumul lor putând depăşi valoarea sumelor asupra cărora sunt calculate” este una din clauze. Mai ceva ca la cămătari!

Demn de remarcat este faptul că IULIUS MALL CLUJ SRL a ţinut să precizeze că „nu doreşte să participe în nicio modalitate la reorganizarea societăţii debitoare„, deşi exprimarea unor astfel de intenţii nu se solicită de la creditori, ci doar de la debitoare, dar asta arată că firma/mall-ul lui Iulian DASCĂLU vrea să vadă debitoarea în faliment.

Judecătorul sindic Sînziana Felicia COROIU a admis cererea IULIUS MALL CLUJ SRL şi a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă pe 12 mai 2017, numind în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul GRP SPRL (Ştefan GORDAN), cu o retribuţie iniţială de 500 lei/lună. Termenul limită de înscriere la masa credală este 27 iunie 2017, dar curios este faptul că nici sentinţa instanţei şi nici notificarea administratorului judiciar nu precizează nimic de prima Adunare a Creditorilor.

Ştefan GORDAN şi judecătorul sindic s-au mişcat foarte repede, chiar suspect de repede, şi, pe 9 iunie 2017, s-a decis intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei. În raportul prin care a propus trecerea la faliment, administratorul judiciar provizoriu a precizat că debitoarea nu a depus la dosar şi nici nu a predat direct documentele prevăzute de Legea 85/2014.

Foarte probabil, documentele respective nu vor ajunge niciodată la dosar, iar Ştefan GORDAN are un motiv foarte bun să facă doar o analiză sumară a activităţii societăţii şi să treacă cu vederea peste zecile de milioane care au apărut în bilanţurile din 2014 şi 2015. Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.176/1285/2017 este programat pe 8 septembrie 2017. (sursa foto: cazareclujnapoca.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
OPERATIONS RESEARCH SRL Cluj-Napoca – sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact