Justiţie, nu glumă! „Gangsterul” HOMAN nu a plătit 337.363 lei şi nu a restituit o maşină, AŞA CUM A DECIS INSTANŢA… dar nu a păţit absolut nimic!

Societatea de construcţii GRUPOHOMAN SRL Bucureşti (CUI: 24353808), deţinută şi administrată de „gangsterul” Ioan Adrian HOMAN (foto; în perioada 1997-2005 a „beneficiat” de sentinţe penale care depăşesc 10 ani de închisoare!), a intrat în insolvenţă pe 13 iulie 2015, iar în decembrie 2016 „a avansat” la falimentDosarul nr.13394/3/2015. Conform celui mai recent tabel al creditorilor, ţeapa trasă de firma lui HOMAN se ridică la 1,75 milioane lei, cel mai generos sponsor fiind Fiscul, cu jumătate din masa credală.

Lichidatorul judiciar BNS INSOLVENCY IPURL (Nicoleta Sofia BERNEANU) şi-a făcut datoria, spre deosebire de mulţi practicieni în insolvenţă, şi a verificat tranzacţiile efectuate de GRUPOHOMAN SRL înainte de intrarea sub incidenţa Legii 85/2014… iar constatarea principală a fost următoarea:

în data de 02.03.2015 a fost întocmită Decizia asociatului unic, prin care a fost compensată creanţa pe care asociatul HOMAN Ioan Adrian o are faţă de societatea debitoare, în sumă de 611.374,71 lei, cu următoarele mijloace de transport: autovehicul TOYOTA Hilux, autovehicul NISSAN Frontera, autovehicul DACIA Duster, autovehicul PORSCHE Panamera, precum şi terenul arabil în suprafaţă de 43.646 mp, situat în comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

BNS INSOLVENCY IPURL a formulat acţiune în anulare şi a solicitat restituirea bunurilor care au făcut obiectul compensaţiei. Un aspect nelămurit (deocamdată) este provenienţa celor 611.374,71 lei!

Pe 5 februarie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a emis următoarea decizie definitivă:

Repune părţile în situaţia anterioară în sensul că obligă pârâtul să restituie către debitoare autovehiculul Toyota Hilux, iar în situaţia nepredării acestuia, să plătească debitoarei suma de 38.623 RON.
Obligă pârâtul să plătească debitoarei suma de 337.363 RON reprezentând contravaloarea autovehiculelor Nissan Fontera, Dacia Duster şi Porsche Panamera

Pentru că Ioan Adrian HOMAN nu a respectat decizia instanţei, lichidatorul judiciar a iniţiat acţiune de executare silită, dar nu a recuperat niciun leu… „până la această dată debitorul (HOMAN – n.r.) nefiind identificat cu bunuri şi lichidităţi„. Mai mult, „deşi a fost notificat de către executorul judecătoresc cu privire la predarea autovehiculul Toyota Hilux, debitorul nu şi-a executat obligaţia, iar autoturismul nu a fost identificat„!

Aici am o problemă… cu executorul judecătoresc! Ioan Adrian HOMAN deţine părţi sociale la câteva firme în funcţiune, de ce nu sunt vândute în vederea recuperării sumelor datorate? Mai mult, e posibil ca HOMAN să aibă şi creanţe la aceste firme! 

Şi pentru ca bătaia de joc să fie completă, instanţa a respins (chiar săptămâna aceasta) cererea de atragere a răspunderii personale pentru intrarea în insolvenţă, formulată de lichidatorul judiciar împotriva lui Ioan Adrian HOMANDosar nr.13394/3/2015/a3.

Ţinând cont de cazul asemănător al insolvenţei/falimentului VLASE INTERNATIONAL SRL (CUI: 25876538) – detalii AICI, poate nu ar strica o plângere penală (sau un denunţ penal, depinde de reclamant!) împotriva lui Ioan Adrian HOMAN, eventual şi o sesizare la ONPCSB. (sursa foto: facebook.com/grupohoman.net)

DOCUMETE ATAŞATE:
GRUPOHOMAN SRL – Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor (iulie 2019)

GRUPOHOMAN SRL – Raport de al lichidatorului judiciar (noiembrie 2019)

CITIŢI ŞI:
TEHNIC-ASIST: Un creditor a contestat creanţe de 70 milioane lei! Sumele invocate de ELPROEX, HOMSTRADE şi SOFIEA IMPEX nu se regăsesc în bilanţurile acestor firme