KOLADO a „avansat” la faliment, iar Fiscul a formulat cerere de atragere a răspunderii împotriva ţeparului Romică URSU

Romică URSU (foto) este un individ care a falimentat mai multe firme, în urma cărora au rămas datorii imense (în special la bugetele de stat), şi care pare a avea protecţia Fiscului ieşean, revoltător fiind cazul KADO INDUSTRY SRL Dancu (CUI/CIF: 36288150) – detalii AICI.

Cea mai nouă „realizare” a acestui aşa-zis constructor este intrarea/trecerea în faliment a debitoarei KOLADO SRL Dancu (CUI/CIF: 28241467), ca urmare a respingerii planului de reorganizare, societatea fiind în insolvenţă din noiembrie 2017 – Dosarul nr.8766/99/2017.

Conform ultimului tabel definitiv al creanţelor, publicat în aprilie 2019, ţeapa trasă de KOLADO SRL (până la intrarea în insolvenţă) se ridică la 1.994.448,69 lei, cel mai mare creditor fiind Fiscul, cu o creanţă teoretic garantată de 1.338.279 lei.

În cadrul procedurii generale de faliment, ESTCONSULT IPURL Huşi va îndeplini atribuţiile de lichidator judiciar, iar termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor (născute după deschiderea procedurii de insolvenţă) este 21 decembrie 2020.

Spre deosebire de falimentul KADO INDUSTRY SRL, când a făcut tot posibilul ca Romică URSU să nu fie tras la răspundere pentru ţeapa de peste un milion de lei, de data aceasta Fiscul a formulat deja cerere de atragere a răspunderii personale. Urmare a acestui demers, a fost constituit Dosarul asociat nr.8766/99/2017/a6… care probabil va fi soluţionat abia prin vară, după ce vor fi valorificate cele 6 apartamente aflate în patrimoniul debitoarei KOLADO SRL.

CITIŢI ŞI:
Fiscul ieşean consideră că „ignorarea vădită a dispoziţiilor legale” = „conform legislaţiei şi a procedurilor în vigoare”; studiu de caz: ţeapa de un milion luată de AJFP Iaşi de la KADO INDUSTRY