La sesizarea SUPERVIZOR.ro, Fiscul a verificat falita AGSC SERVICES şi recent înfiinţata ARHITECT LIGHT… firme controlate de Geanina ALBU; lichidatorul judiciar CATEDRAL INSOLV îşi bate joc de creditori şi de judecătorul sindic

Societatea AGSC SERVICES SRL Oradea (CUI/CIF: 38135730) a intrat direct în faliment (la propria cerere, pe 19 august 2021), iar în sentinţa de deschidere a procedurii se precizează că debitoarea «la data de 31.08.2021 (probabil este vorba de 31 iulie 2021 – n.r.), avea datorii scadente în cuantum de 96.719 lei».

Conform bilanţului public, AGSC SERVICES SRL a încheiat anul 2020 cu datorii de 55.561 lei şi active circulante de 247.660 lei… din care 182.632 în casă şi conturi la bănci. Plus creanţe de 64.384 lei. Chiar dacă datoriile ar fi crescut la 96.719 lei, societatea avea (teoretic) bani care să acopere aceste presupuse restanţe financiare.

În cazul (foarte probabil) în care administratorul AGSC SERVICES SRL, o individă pe nume Geanina ALBU, a folosit banii respectivi în interes personal (ca să nu spun că i-a sustras din firmă) şi, posibil la sugestia lichidatorului judiciar, încearcă să acopere ilegalitatea prin „acordarea de dividende”, ar trebui să existe documente care să ateste transferul bancar al sumei respective şi raportarea la ONPCSB.

În ceea ce o priveşte pe aşa-zisa femeie de afaceri Geanina ALBU, aceasta a mai îngropat PROMO AGENCY SRL (CUI/CIF: 39559734), iar în februarie 2021 a înfiinţat ARHITECT LIGHT SRL (CUI/CIF: 43743122), firmă care a declarat angajaţi în aceeaşi lună şi probabil a preluat activitatea/afacerea AGSC SERVICES SRL – ţeapa clasică!

Am informat lichidatorul judiciar provizoriu – practician propus de debitoare – despre această situaţie şi am solicitat un punct de vedere. Nu am primit niciun răspuns… ceea ce era de aşteptat.

Am sesizat şi Fiscul cu privire la această (posibilă) golănie, iar astăzi, 27 octombrie 2021, am fost informat de AJFP Bihor că societăţile AGSC SERVICES SRL şi ARHITECT LIGHT SRL au făcut obiectul unor verificări.

Din păcate, regulile tâmpite ale acestei instituţii nu permit prezentarea rezultatelor/concluziilor unor astfel de controale/verificări… dar pot „să acord o bilă albă” AJFP Bihor pentru că a răspuns şi pentru că a iniţiat nişte demersuri în urma petiţiei (de la majoritatea unităţilor de tip AJFP primesc răspunsuri formale – „vom analiza”, „în funcţie de”… bla, bla, bla!).

În ceea ce priveşte derularea procedurii de faliment, lichidatorul judiciar (provizoriu) CATEDRAL INSOLV IPURL îşi bate joc de creditori şi de judecătorul sindic. Astfel, termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost 15 octombrie 2021.

Nu a publicat nimic în BPI şi nici nu a fost anunţată vreo convocare pentru Adunarea Creditorilor. Despre Raportul privind cauzele falimenului… nicio menţiune. Sper că Fiscul va ţine cont de sugestia SUPERVIZOR.ro de a nu confirma acest practician (toxic) în funcţia de lichidator judiciar!