La sesizarea SUPERVIZOR.ro, judecătorul sindic „îl trage de urechi” pe lichidatorul MARIUS BODEA

Pe 24 septembrie 2019 am publicat articolul „OFFTOPIC SIGN: un faliment dubios… şi un lichidator care tratează cu sictir prevederile Legii 85/2014 şi decizia instanţei”, în care arătam că licchidatorul judiciar provizoriu C.I.I. BODEA MARIUS Arad nu a respectat termenele procedurii… deşi era şi în sentinţă o atenţionare în acest.

Probabil că Marius BODEA, pe ideea enunţată cu tupeu şi de alţi practicieni în insolvenţă – „şi ce dacă a apărut un articol?„, nici nu şi-a imaginat că va avea o surpriză la termenul de judecată din 2 octombrie 2019. Desigur, surpriza a venit tot din partea SUPERVIZOR.ro.

Mai exact, am transmis judecătorului sindic (în scris, prin poştă… ca la carte!) o prezentare a modului în care a înţeles acest individ să trateze o procedură de insolvenţă şi, implicit, legea. Şi am adresat instanţei propunerea de a aplica o sancţiune lichidatorului judiciar provizoriu C.I.I. BODEA MARIUS.

Conform menţiunilor de pe portal.just.ro, judecătorul sindic a pronunţat o amânare „pentru ca lichidatorul judiciar să depună dovada convocării a două adunări consecutive ale creditorilor, dovada comunicării în BPI a actelor de procedură„.
Desigur, Marius BODEA nu are ce dovadă să depună pentru că nu a convocat nicio Adunare a Creditorilor. Abia a reuşit să publice pe 1 octombrie 2019 tabelul preliminar al creditorilor – (ante)datat 2 septembrie 2019… pentru ca în aceeaşi zi să apară în BPI şi tabelul preliminar actualizat – (ante)datat tot 2 septembrie 2019. Culmea este că în tabelul actualizat nu mai apar creanţe salariale de 36.900 lei, ci doar bugetare de 28.001 lei… fără nicio explicaţie din partea lichidatorului judiciar. Şi, astfel, se vede că situaţia financiară a debitoarei OFFTOPIC SIGN SRL Arad (CUI/CIF: 23459682) nu-i permitea intrarea în insolvenţă/faliment.  

Tot pe 1 octombrie 2019 a fost publicat şi aşa-zisul „Raport privind cauzele insolvenţei” (de o pagină şi jumătate!), în care BODEA pomeneşte şi de cei 426.604 lei care figurează în „casă şi conturi la bănci”, dar sugerează că ar putea fi „înregistrări contabile eronate”. Cumva forţat de situaţie, Marius BODEA spune în raport că urmează să pună în discuţia creditorilor o cerere de atragere a răspunderii personale. Bănuiala mea este că va încerca să iasă din schemă (să fie înlocuit), că nu a fost propus de debitoare ca să-i creeze probleme. Şi dacă se retrage… ar putea scăpa şi de amendă.

Chiar dacă nu e singurul client de pe lista neagră… şi nici pe departe dintre „cei graşi” (care încearcă să mânărească insolvenţe/falimente de milioane de lei), îi promit practicianului Marius BODEA că îmi voi face timp să transmit informări către instanţă şi la termenele următoare! (sursa foto: videohive.net)