Lichidatorul judiciar BB&A INVOLVENZPRAXIS (Dragoş BOBU) „a luat-o”! Sentinţa definitivă de atragere a răspunderii nu a fost cum a vrut practicianul… şi a fost influenţată de demersul Fiscului… iniţiat la sesizarea SUPERVIZOR.ro

Înfiinţată în noiembrie 2005, societatea INVEST MANAGEMENT SRL Iaşi (CUI/CIF: 18165940) a deţinut un restaurant în Capitala Moldovei, ultimul bilanţ depus la Fisc este din 2016, iar de-a lungul timpului a avut ÎN ACTE mai mulţi administratori: Petru-Bogdan MIRON-ARITON, Gelu PĂDURARIU, Oana-Andreea COSTĂCHESCU şi Otilia Ecaterina TIMOFTE.

Ajunsă în dizolvare/lichidare, INVEST MANAGEMENT SRL a trecut în procedura simplificată de faliment din cauza datoriilor foarte mari, totalul restanţelor financiare ridicându-se la la 1.233.311,07 lei (valoare uşor actualizată la începutul anului 2021, cea din tabelul definitiv a fost de 1.231.814,81 lei), hilar fiind faptul că AJFP Iaşi a fost înscrisă în tabelul definitiv cu o creanţă garantată de 1.044.413 lei… din care nu a recuperat niciun ban (plus o creanţă bugetară de 62.000 lei). Şi Primăria Iaşi „a sponsorizat” firma deţinută de MIRON-ARITON cu 70.009 lei… şi tot cu o creanţă garantată „se şterge la fund”!

Pe motiv că nu a primit niciun document din partea debitoarei, lichidatorul judiciar BB&A INVOLVENZPRAXIS IPURL Iaşi (Dragoş BOBU) a formulat o acţiune de atragere a răspunderii personale/patrimoniale… dar nu s-a deranjat să verifice istoricul societăţii şi a acuzat doar ultimul administrator, pe Otilia Ecaterina TIMOFTE – Dosarul nr.7701/99/2019/a1.

I-am semnalat practicianului faptul că «acţiunea de atragere a răspunderii personale/patrimoniale formulată DOAR împotriva ultimului administrator este cel puţin incompletă»… şi «l-a durut la bască»!

În aceste condiţii, am sesizat Fiscul şi am adresat instituţiei rugămintea de a iniţia demersurile necesare reformulării/completării cererii de atragere a răspunderii personale/patrimoniale care face obiectul dosarului menţionat.

Spre disperarea lichidatorului judiciar Dragoş BOBU, care s-a tot chinuit să închidă procedura de faliment, DGRFP/AJFP Iaşi a formulat cerere de atragere a răspunderii împotriva primului administrator, Petru-Bogdan MIRON-ARITON.

Tribunalul Iaşi a ignorat acţiunea Fiscului, pe care a considerat-o ca fiind inadmisibilă, şi a admis cererea lichidatorului, astfel că prima instanţă a decis că Otilia Ecaterina TIMOFTE trebuie să plătească 1,23 milioane lei. Probabil a băut BOBU trei zile de bucurie!

AJFP Iaşi a atacat decizia cu apel… şi a convins Curtea de Apel Iaşi că toate golăniile financiare de la INVEST MANAGEMENT SRL îl au ca autor pe Petru-Bogdan MIRON-ARITON, chiar dacă în acte au figurat şi alţi administratori. Prin urmare, sentinţa pronunţată pe 17 iunie 2021 a fost următoarea:

  • Admite acţiunea formulată de DGRFP-AJFP Iaşi în contradictoriu cu pârâtul MIRON ARITON Petru Bogdan.
  • Obligă pârâtul MIRON ARITON Petru Bogdan să suporte pasivul rămas neacoperit al debitoarei INVEST MANAGEMENT SRL, în valoare de 1.231.814,81 lei

Decizia este definitivă… şi nu este prima de acest tip de care beneficiază MIRON ARITON. Împotriva acestui individ a mai fost pronunţată o sentinţă de atragere a răspunderii personale în ianuarie 2015… şi ar fi trebuit să achite creditorilor COMPANIA DE RESTAURANTE SRL Iaşi (CUI/CF: 24573625) aproximativ 1,6 milioane lei… cel mai important „sponsor” fiind DGRFP/AJFP Iaşi, cu 1.595.880 lei. (sursa foto: freepik.com)