Lichidatorul Monica Gabriela BUTNARU încearcă să acopere un „furt” de 1,7 milioane lei

Monica Gabriela BUTNARU este lichidatorul care în 2015 a acoperit o golănie de peste 200.000 lei sau, poate mai corect spus, a fost complice la această „inginerie financiară ” despre care am scris AICI.

Pentru că i-a mers atunci (poate şi la alte falimente, încă nu am reuşit să verific procedurile administrate de această individă), Monica Gabriela BUTNARU s-a gândit să procedeze la fel şi în cazul WHITE INSURANCE SRL Galaţi (CUI/CIF: 34462780)… cu menţiunea că valoarea acestei noi golănii se ridică la 1,7 milioane lei. Au avansat în altă ligă. Şi BUTNARU, şi şmecherii cu asigurările!

WHITE INSURANCE SRL a fost înfiinţată în mai 2015, de către Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ şi Sorin-Marian ZAHARIA, acesta din urmă fiind unic administrator, şi urma să presteze „activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări, doar activitatea de asistent în brokeraj” (Cod CAEN: 6622).

În cei 4 ani de activitate (2015-2018), societatea gălăţeană a obţinut profituri din ce în ce mai mari, iar anul trecut a ajuns la o performanţă care ridică multe semne de întrebare privind operaţiunile derulate de acest broker: profit net de 788.559 lei, adică 86,7% din cifra de afaceri (909.498 lei)! La 31 decembrie 2018, WHITE INSURANCE SRL figura cu datorii de 31.969 lei, creanţe de 81.339 lei… şi 1.731.447 lei în „casă şi conturi la bănci”!

Pe 8 iulie 2019 se înregistrează o mişcare interesantă: Sorin-Marian ZAHARIA se retrage din firmă, iar Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ devine unic asociat şi administrator. Cel mai probabil, ZAHARIA s-a retras tocmai pentru a nu fi implicat în ceea ce urma să se întâmple.

Deşi teoretic/oficial avea bani „să arunce şi în câini”, WHITE INSURANCE SRL se cere direct în faliment pe data de 16 iulie 2019, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.3055/121/2019 precizează că „activitatea nefiind profitabilă, veniturile obţinute au devenit insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, iar societatea înregistrează faţa de creditorul Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Galaţi datorii în suma de 108.289 lei” şi „nu deţine în patrimoniu mijloace fixe ce ar putea fi valorificate şi nu are nici disponibilităţi băneşti„.
Luând de bune aceste minciuni (suţinute cu acte doveditoare?), judecătorul sindic Sebastian NAE de la Tribunalul Galaţi admite cererea pe 18 iulie 2019 şi numeşte practicianul propus de debitoare, CII BUTNARU MONICA GABRIELA, în funcţia de lichidator judiciar provizoriu.

La doar 3 săptămâni de la deschiderea procedurii, Monica Gabriela BUTNARU publică o mizerie căreia îi spune „Raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă”, iar în acest „document” care are mai puţin de o pagină spune aşa: „din informaţiile preluate din actele contabile, respectiv situaţiile financiare anuale ale debitorului, administratorul judiciar îşi exprimă opinia că nu există premisele angajării răspunderii administratorului statutar şi că acestuia nu-i este imputabilă starea de insolvenţă„. Culmea e că BUTNARU inserează în acest „raport” un mic tabel care arată foarte clar că firma este profitabilă.

După cum se exprimă în „raport”, rezultă că lichidatorul nu a intrat în posesia actelor contabile, ci s-a folosit doar de „ultimile trei bilanturi publicate pe site-ul ANAF”. Chiar şi aşa, Monica Gabriela BUTNARU ar fi trebuit să vadă în bilanţ lichidităţile de 1.731.447 lei. Numai că BUTNARU a fost propusă lichidator de debitoare tocmai ca să nu observe acei bani din bilanţ. GHINION, doamna BUTNARU! Am sesizat golănia… care are şi o soră mai mică… sau mai „green”! (foto: supervizor.ro)

 

DOCUMENT ATAŞAT:
WHITE INSURANCE SRL – Raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă

CITIŢI ŞI:
Cum îngropi un broker de asigurări după ce ai sustras banii din firmă? Apelezi la un lichidator cu experienţă în astfel de operaţiuni!