LUX CAR WASH SIMONA: Lichidatorul judiciar s-a răzgândit şi consideră că Simona ODOLEAN este răspunzătoare pentru ţeapa trasă Fiscului şi angajaţilor (prin stopajul la sursă)

Înfiinţată în noiembrie 2018, cu sediul social în Botoşani, dar cu activitate (punct de lucru) în Mediaş, societatea LUX CAR WASH SIMONA SRL (CUI/CIF: 40156956) a intrat în insolvenţă (pe 28 iunie 2021) la cererea Fiscului şi deja a avansat la faliment – Dosar nr.1648/40/2021.

Conform tabelului definitiv consolidat al creanţelor, ţeapa trasă de firma deţinută şi administrată de Georgeta Simona ODOLEAN (foto; din Mediaş) se ridică la 243.213,76 lei, cei doi „sponsori” fiind AJFP Botoşani – 240.617 lei şi Serviciul Fiscal Local Mediaş – 2.596,76 lei.

În Raportul privind cauzele insolvenţei, administratorul judiciar DOA INSOLV SPRL a precizat că nu au fost predate documentele financiar-contabile ale societăţii debitoare, dar cu toate acestea a apreciat că nu există „indicii privind săvârşirea unor fapte prevăzute la art.169 din Legea nr.85/2014 privind atragerea răspunderii patrimoniale a membrilor organelor de conducere ale debitorului sau a altor persoane care se fac vinovate de apariţia stării de insolvenţă”.

Ciudat este faptul că practicianul a ajuns la această concluzie deşi bilanţul public arată că LUX CAR WASH SIMONA SRL a încheiat anul 2020 cu datorii de 166.651 lei şi active circulante de 229.602 lei, din care 217.867 lei în casă şi conturi la bănci… indicatori financiari menţionaţi în Raport.

După doar două luni, timp în care s-a trecut la faliment, lichidatorul DOA INSOLV SPRL vine cu o „Completare la raport privind cauzele şi împrejurarile care au dus la insolvenţă”, iar în acest document precizează că „fostului administrator al debitoarei O.G. S. (ODOLEAN GEORGETA SIMONA – n.r.) îi este imputabilă cauzarea stării de insolvenţă a acesteia, existând premise pentru angajarea răspunderii în condiţiile art.169 din Legea nr. 85/2014″.

În cazul în care nu va uita de acest raport şi va formula cerere de atragere a răspunderii, doresc să-i semnalez lichidatorului judiciar că „infractoarea” ODOLEAN nu doar că nu a depus actele contabile, dar probabil a sustras banii din firmă (cei care apar în bilanţ) şi sigur (confirmă site-ul ANAF) nu a virat la bugetele de stat contribuţiile reţinute de la angajaţi, stopajul la sursă reprezentând cel puţin trei sferturi din suma datorată Fiscului. (sursa foto: facebook.com/moisei.simona.3)