DINAMO: Lichidatorul judiciar RTZ forţează reorganizarea judiciară… ŞI LEGEA! Adunarea Creditorilor este programată pe 8 noiembrie 2021; planul a fost întocmit fără să existe tabelul definitiv al creanţelor şi raport de evaluare; practicianul a declarat „strict secret” dubiosul document… şi ameninţă presa (document ataşat)

DINAMO 1948 SA Bucureşti (CUI/CIF: 13699971), societatea prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea fotbalistică echipa „câinilor roşii”, a intrat în insolvenţă pe 28 iunie 2021 (Dosarul nr.18583/3/2021), oficial la propria cerere, iar tabelul preliminar menţionează o masă credală sigură de 32.728.594,56 lei, plus creanţe sub condiţie suspensivă de 6.101.573,02 lei.

La mai puţin de 5 luni de la deschiderea procedurii, administratorul judiciar publică (în BPI) un anunţ prin care spune că «în data de 19 Octombrie 2021 a fost transmis la registratura Tribunalului Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, respectiv transmis la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Planul de reorganizare al societăţii SC DINAMO 1948 SA (în insolvenţă, în insolvency, en procedure collective), înregistrat sub nr.2727/19.10.2021, conceput, redactat şi propus de către administratorul judiciar al debitoarei, „RTZ & Partners” SPRL – Filiala Bucureşti».

Mai mult, practicianul anunţă că „şedinţa Adunării Creditorilor SC DINAMO 1948 SA a fost fixată pentru data de 08 Noiembrie 2021, ora 09:00„, cu unic punct pe ordinea de zi „Aprobarea Planului de reorganizare”!

Demersul RTZ este cel puţin dubios şi probabil ilegal (desigur, voi sesiza instanţa, Fiscul, eventual şi alte instituţii) pentru că a fost iniţiat înainte de întocmirea tabelului definitiv, în condiţiile în care existau contestaţii împotriva tabelului preliminar… iar unele chiar au fost admise de prima instanţă, pe 1 noiembrie 2021.

Este adevărat că RTZ a publicat un aşa-zis „Tabel definitiv al creanţelor”… dar pe 3 noiembrie 2021, adică după depunerea planului de reorganizare. Iar tabelul nici nu este definitiv pentru că dosarele de contestaţii sunt în termenul de apel! Şi apropo de Legea 85/2014: art.132, lit.(b) precizează că plan de reorganizare poate depune „administratorul judiciar, de la data desemnării sale şi până la îndeplinirea unui termen de 30 de zile de la data publicării tabelului definitiv de creanţe”.

Pentru întocmirea unui (adevărat) plan de reorganizare, care să evidenţieze avantajele acestei variante faţă de faliment, este necesar şi un raport de evaluare pentru patrimoniul societăţii. În BPI nu există nicio menţiune referitoare la un astfel de document.

Şi pentru că tupeul (ca să nu folosesc alt cuvânt) este o caracteristică a practicianului RTZ, acesta declară „strict secret” Planul de reorganizare şi vine cu ameninţări:

Având în vedere că prezentul Plan de reorganizare conţine informaţii confidenţiale ale unei societăţi comerciale, arătăm că NU suntem de acord cu extragerea de la dosarul cauzei a informaţiilor pe care Planul le conţine, acest lucru fiind de natură să prejudicieze grav societatea insolventă, afectând dreptul la confidenţialitatea informaţiilor, în condiţiile unei economii de piaţă concursuale. De asemenea, este interzisă dezvăluirea de pasaje sau cifre pe care prezentul Plan le conţine, inclusiv de către mass media, fără acordul expres al administratorului judiciar, sub sancţiunea suportării de daune

De ce RTZ forţează legea? Pentru că aşa s-a învăţat… şi pentru că are promis „un onorariu de succes în cuantum de 250.000 EURO + TVA pentru finalizarea cu succes a procedurii de reorganizare”! Bani care se adaugă la cei aproximativ 500.000 euro pe care îi va încasa în perioda de reorganizare.

DOCUMENT ATAŞAT:
DINAMO 1948 SA – Raport de activitate administrator judiciar (28.10.2021)