„Magie” la Tribunalul Prahova! Dezvoltatorul CONFORT RESIDENCE s-a cerut în insolvenţă… şi a intrat în concordat preventiv

0

Deţinută de Viorel PĂTRĂNESCU (a preluat firma la începutul acestui an, de la Alexandra PĂTRĂNESCU) şi administrată de Gianina NIŢU, societatea COOL CONFORT STAR SRL Ploieşti (CUI/CIF: 25698457) este dezvoltatorul „Confort Residence”, (auto)prezentat drept „cel mai mare şi cel mai complex ansamblu de locuinţe situat în municipiul Ploieşti, la numai 1,8 km de centrul civic al oraşului”.

Pentru anul 2019, compania prahoveană a declarat 8 angajaţi, venituri de 17.480.267 lei şi cheltuieli de 16.449.383 lei (profitul net rezultat fiind de 833.038 lei), datorii de 27.222.300 lei, active imobilizate de 15.943.971 lei şi active circulante de 11.814.832 lei, din care creanţe de 11.510.433 lei. Suma din casă şi conturi la 31 decembrie 2019 era de numai 3.030 lei!

Criza coronavirus a afectat activitatea dezvoltatorului ansamblului „Confort Residence”, motiv pentru care a solicitat şi a obţinut (pe 27 mai 2020) Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU) Tip 2 (galben), care se acordă „pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie, sau aprilie, sau mai, 2020 cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020″ şi „se utilizează în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea de facilităţi/ măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, în condiţiile legii”.

Pe 21 iulie 2020, COOL CONFORT STAR SRL a ajuns la concluzia că nu este suficient acel CSU Tip 2 şi a solicitat protecţia Legii 85/2014. După cum se vede foarte clar din imaginea alăturată, portalul instanţelor de judecată a anunţat că este vorba de „deschiderea procedurii (de insolvenţă – n.r.) la cererea debitorului” – Dosarul nr.3367/105/2020.

După câteva zile… SURPRIZĂ. Acelaşi portal.just.ro „zice” că e voba de concordat preventiv, iar procedura a fost deschisă pe 28 iulie 2020, în funcţia de administrator concordatar provizoriu fiind numit CII CUŞAI KARIN MONICA. Nicio precizare/menţiune referitoare la schimbarea produsă. O explicaţie, o scuză… ţi-ai găsit?!

Ţinând cont de faptul că portal.just.ro este plin de greşeli (aproape zilnic sesizez câte un tribunal cu privire la erorile legate de dosarele de insolvenţă!), e de presupus că este vina angajatului de la Tribunalul Prahova, care nu a băgat de seamă că este o cerere de intrare în concordat preventiv, nu în insolvenţă. Totuşi, nu exclud varinta ca solicitarea să fi fost modificată de debitoare (cu o complicitate a celor de la tribunal, desigur) şi spun asta pentru că societatea COOL CONFORT STAR SRL nu a venit cu nicio reacţie/precizare la articolul prin care SUPERVIZOR.ro anunţase cererea de insolvenţă – AICI.

Dacă nu mai apare vreo nouă „magie” a celor de la Tribunalul Prahova, mergem pe varianta că dezvoltatorul „Confort Residence” a intrat în concordat preventiv, iar pentru data de 11 septembrie 2020 a fost stabilit de instanţă termenul pentru examinarea stadiului procedurii. (sursa foto: facebook.com – Confort Imobiliare)

CITIŢI ŞI:
EUROGENETIC nu s-a cerut în insolvenţă, Tribunalul Dolj „a făcut-o” debitoare; ar fi bine ca angajaţii de la această instanţă „să nu mai bea în timpul serviciului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.