Masă credală de 9,77 milioane lei la firma de construcţii a fostului preşedinte de la ASA Tg. Mureş

Ioan Nucu MAN (47 de ani) este fostul preşedinte al echipei de fotbal ASA Tg. Mureş, titulatura actuală fiind ede administrator special la insolventa ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ (CUI: 24417790), şi client al DNA – trimis în judecată împreună cu primarul Dorin FLOREA şi cu alţi funcţionari din primărie, acuzaţia „în mare” fiind de finanţare ilegală a echipei de fotbal (detalii AICI).

În afară de aceste două calităţi, individul mai este şi patron la ENERGOPLUS SRL Târgu Mureş (CUI: 15113776), firmă de construcţii care a intrat în insolvenţă pe 29 septembrie 2017 – Dosarul nr.359/1371/2017.

Administratorul judiciar provizoriu RTZ & PARTNERS SPRL Filiala Bucureşti (Claudiu Ioan BALOG) – practician care se ocupă şi de insolvenţa echipei de fotbal ASA TG. Mureş, de la care ENERGOPLUS SRL are de recuperat 185.800 lei, deşi creanţa solicitată a fost de 1.151.365,50 lei – a reuşit să publice tabelul preliminar al creanţelor cu numai o zi întârziere faţă de termenul limită stabilit de instanţă, iar din acest document rezultă că situaţia datoriilor debitoarei nu este mai gravă decât cea consemnată la finalul anului trecut.

Masa credală acceptată din prima este de 9,77 milioane lei, din care creanţele teoretic garantate însumează 2,79 milioane lei, iar cele salariale – 85.165,51 lei. Interesant este că firma deţinută şi administrată de Ioan Nucu MAN nu are datorii foarte mari către bănci, asta poate şi pentru că a reuşit „să se împrumute” de la Fisc cu 1,96 milioane lei.

Dintre chirografari, cel mai necăjit este ADIMAG COM IMPEX SRL Târgu Mureş (CUI: 4786351), care are de recuperat 1.145.116,79 lei, reprezentând contravaloarea câtorva sute de facturi emise în perioada martie 2016 – august 2017!

Aşa cum procedează la toate insolvenţele de care se ocupă, Claudiu Ioan BALOG nu a publicat raportul privind cauzele insolvenţei, ci doar un anunţ prin care le spune creditorilor că ar fi depus documentul respectiv la dosarul cauzei. Dacă ar fi animat de cele mai bune intenţii, aşa cum susţine, practicianul ar publica în BPI măcar concluziile raportului, şansele de reorganizare şi persoanele care se fac vinovate de înregistrarea stării de insolvenţă, informaţii care nu sunt „chestiuni ce ţin de afacere, de Know how, de clienţi etc. – date ce ar putea fi folosite de concurenţii debitoarei”. Bine că administratorul judiciar nu are nicio problemă în a publica adresele de domiciliu ale creditorilor persoane fizice!

Prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se desfăşoare pe 18 decembrie 2017, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Bucureşti, str.Wilhelm Filderman nr.18, Filderman Office, et.3, biroul nr.9, sector 3), iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.359/1371/2017, al debitoarei ENERGOPLUS SRL, este programat pe 10 ianuarie 2018. (sursa foto: energoplus.ro).

DOCUMENT ATAŞAT:
ENERGOPLUS SRL – Tabel preliminar al creanţelor (include Raport de verificare a creanţelor)

CITIŢI ŞI:
Un constructor care se laudă cu diplome cumpărate de pe net a intrat în insolvenţă; patronul a fost trimis în judecată într-un dosar de finanţare ilegală a echipei de fotbal